Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Dries Vanthoor behaalt in Misano eerste pole voor BMW-Team WRT; P7 voor Thierry Vermeulen! + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 16 juli 2023 11:01

Dries Vanthoor zal vanmiddag de Fanatec GT Europe Sprint Cup-race in Misano vanaf de eerste startrij van de grid vertrekken, na het veiligstellen van Team WRT's eerste pole position sinds de samenwerking met BMW. Vanthoor noteerde een tijd van 1.30.976 seconden en versloeg Patric Niederhauser (#25 Saintéloc Junior Team Audi) in de strijd om de eerste plaats, waarmee hij de Zwitser met slechts 0.080 seconden achter zich liet. Ondanks het missen van de pole was het een geweldige comeback van het Franse team nadat de #25-auto gisteren niet deelnam aan de kwalificatie vanwege een motorprobleem.

Fanatec GT Europe Sprint Cup Misano BMW Vanthoor pole
Dries Vanthoor bezorgde Team WRT zijn eerste pole sinds de overstap van het team naar BMW

Het tempo van de BMW M4 werd bevestigd door Maxime Martin die zich als derde kwalificeerde in de #46-inzending die hij deelt met lokale held Valentino Rossi. Konsta Lappalainen zette de sterke Misano-vorm van Emil Frey Racing voort door vierde te worden in de #14 Ferrari, gevolgd door Christopher Haase in de #11 Comtoyou Racing Audi. De racewinnende #88 Akkodis ASP Mercedes-AMG van gisteren start als elfde met Timur Boguslavskiy aan het stuur.

Fanatec GT Europe Sprint Cup Misano McLaren
De #159-McLaren 720S GT3 EVO van N.Kjaergaard/B.Goethe uitkomend voor het team van Garage 59, eindigde op P10

De zesde overall ging naar de #26 Saintéloc Junior Team Audi van Simon Gachet, die daarmee de Gold Cup-pole verdiende. Thierry Vermeulen en Alberto Costa bewezen dat hun P5 van zaterdag geen toevalstreffer was. In een degelijke kwalificatie veroverden zij met hun #69-Ferrari 296 GT3 van Verstappen.com (i.c.m. Emil Frey Racing) een verdienstelijke zevende plek op de startgrid. Het Ferrari-duo wist bovendien Zandvoort-winnaar Ricardo Feller voor te blijven. De Zwitser reed zijn #40-Audi R8 LMS GT3 Evo II samen met zijn teamgenoot Matteo Drudi naar de achtste plaats.

Fanatec GT Europe Sprint Cup Misano Ferrari 296 GT3 Thierry Vermeulen
Thierry Vermeulen en Alberto Costa veroverden P7 met hun #69-Ferrari 296 GT3

In de Silver Cup maakte tiener Nicola Marinangeli een sterke indruk door zich als 17e algemeen te kwalificeren en pole te pakken in de #71 AF Corse Ferrari.

De Bronze Cup zag Dmitry Gvazava, nieuwkomer in de serie, een mooie 24e overall behalen op de 42-autogrid en versloeg zeven deelnemers uit de Pro-, Gold- en Silver-categorieën. Dit leverde de Lamborghini-coureur de pole in zijn klasse op, nipt voor de #188 Garage 59 McLaren van Miguel Ramos.

De race van vanmiddag begint om 14:00 CEST. Zoals altijd wordt de actie live gestreamd in het Engels, Frans, Duits en Italiaans op het GT World YouTube-kanaal.

Klik hier voor uitslag van de kwalificatie 2 op de zondagochtend van de Fanatec World Challenge Europe in Misano.

Fanatec GT Europe Sprint Cup Misano Lamborghini wit

Fanatec GT Europe Sprint Cup Misano Ferrari front

Fanatec GT Europe Sprint Cup Misano Audi wit

Fanatec GT Europe Sprint Cup Misano Ferrari 296 GT3 achterkant



Fanatec Europe GT Sprint Cup-race Misano event poster

Foto's: Fanatec Europe GT Sprint Cup

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS