Autosport NL • Mazda MX-5 Cup

Youri Verswijveren van start in Mazda MX5 Cup tijdens Jacks Racing Day: "Gewoon lekker racen en een hoop lol hebben"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 1 augustus 2024 15:45

Tijdens de populaire Jacks Racing Day op het TT circuit in Assen gaat Youri Verswijveren zijn debuut maken in de Mazda MX5 Cup en zal zich voegen bij het team van Dekker Racing. De ervaren coureur en tevens eigenaar van NXT Racing heeft in het verleden bewezen goed uit de voeten te kunnen met de snelle Mazda's. Verswijveren werd in 2014 en 2015 tweede in het DNRT kampioenschap. Een jaar later lukte het hem om kampioen te worden en zo ongeveer 40 andere rijders achter zich te houden.

Youri Verswijveren

Voor de laatste race die Verswijveren reed moeten we even terug in de tijd of zoals Youri zelf aangeeft op zijn sociale media: "De helm kan weer afgestoft worden".

Youri Verswijveren

"Het is alweer een tijd geleden dat ik zelf in het cupracen actief geweest ben. In 2019 heb ik mijn laatste seizoen gereden in de Ford Fiesta Sprint Cup. Ik heb het vooral druk met de kartwedstrijden bij NXT Racing en het begeleiden van andere rijders. Ik hoop dat ik dit weekend met de kopgroep mee kan. Bij de Mazda MX 5 Cup is het vaak spannend aan de kop van het veld en ik denk dat ik zeker, ook vanwege mijn ervaring in de top 5 kan komen."

Op dit moment blijft het voor Verswijveren alleen bij een gastoptreden op het TT circuit van Assen. De plannen voor volgend jaar zijn nog niet bekend, maar er zijn mogelijkheden voor een vervolg.

null

"Ik heb zin om tijdens het Jacks Racing Day weekend weer tegen en met oude bekende Marcel Dekker te racen. In het verleden hebben we leuke gevechten gehad in de DNRT-cup. Voor dit jaar blijft het bij dit weekend, omdat de volgende wedstrijden samenvallen met de NXT kartwedstrijden. Voor volgend jaar zou ik graag weer instappen, maar dat is afhankelijk van meerdere factoren waaronder de resultaten. Dit weekend wil ik gewoon lekker racen en vooral een hoop lol hebben. Vaak komen de resultaten dan ook vanzelf", zei Youri Verswijveren in een vooruitblik richting de Jacks Racing Day tegen Racexpress.nl

Er is trouwens op de groen/witte wagen uit de stal van Dekker Racing nog ruimte voor sponsoren.

De Jacks Racing Day wordt in het weekend van 2 - tot en met 4 augustus verreden op het TT Circuit in Assen. Het evenement is gratis te bezoeken. Gratis kaarten kunnen via de website van de Racing Day worden gedownload.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS