Autosport NL • Mazda MX-5 Cup

Racebelofte Delano de Ketele dendert naar eerste podiumplaats in Mazda MX-5 Cup op thuisbaan Spa-Francorchamps!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juni 2024 05:40

SPA – Met een klinkende tweede plaats gaf racetalent Delano de Ketele zondag op het circuit van Spa-Francorchamps zijn seizoen in de Mazda MX-5 Cup extra cachet. De negentienjarige coureur uit Wetteren, ondersteund door Sleepworld.be, kreeg daarmee de bevestiging dat hij in een uitstekende vorm verkeerde en de zo felbegeerde podiumplek in de wacht sleepte.

 Delano de Ketele racet naar eerste podiumplaats in Mazda MX-5 Cup op thuisbaan Spa-Francorchamps!

“We hebben eindelijk die podiumplaats gepakt waarnaar we al heel lang op zoek waren”, zei een blije Delano. “Tijdens de vorige wedstrijd zei ik nog: ik wil dit seizoen nog een paar podiumplaatsen halen. Nu is de eerste binnen en dan ook nog op mijn thuisbaan. Dat is zeker wel mooi.”

Dat hij zo snel was op de F1-piste in de Ardennen, kwam niet helemaal als een verrassing. “Ik heb heel veel getraind op de simulator en we hebben een heel goede regen-set-up gevonden. Dat heeft echt geholpen in de eerste race. Race één was op een natte baan”, zei Delano over de moeilijke omstandigheden waarin de jonge Belg zijn raceskills toonde met mooie inhaalacties. “We hebben een echt mooie strijd gehad. Spa is zeker mijn favoriete baan. Alle bochten zijn gewoon zo mooi. En zeker Raidillon. Die is gewoon volgas, gewoon prachtig. Dit is het circuit waar ik het meeste op heb gereden. Om dan hier een podiumplaats te pakken, is wel mooi.”

Al aan het begin van de race wist Delano dat hij de snelheid had om te winnen. “Na de eerste ronde had ik door dat ik ietsje sneller was, dus ging ik in de aanval. Ik heb daarna de hele wedstrijd gevochten met Dekker en De Graaf. Toen de safety car op de baan kwam, was het nog even spannend. Maar we zijn uiteindelijk gefinisht achter de safety car. Toen waren we zeker van het podium.”

Vader en zoon de Ketele

Wat Delano betreft, was die podiumplaats de eerste van velen. “We willen dit seizoen meerdere podiumplaatsen halen en nu is er eentje binnen. Dat is mooi. We willen proberen in de top vijf te eindigen in het kampioenschap. Het zou mooi zijn als dat lukt.”

Hij kreeg in Spa op zondagmiddag direct zijn tweede kans op een podiumplek. In het begin van de race mengde hij zich opnieuw in de kopgroep in de strijd. Maar hij zakte allengs verder naar achter. Delano: “Het ging in het begin wel goed, maar op een gegeven moment begonnen de remmen alleen maar slechter en slechter te werken. Op het einde wilde ik voorbijsteken en ik had niks meer, ik schoot rechtdoor. Toen ben ik uit het oogpunt van veiligheid binnengekomen. Het heeft dan toch geen zin meer om door te rijden. Dat was spijtig.”

Spa-Francorchamps podium Delano de Ketele

Niettemin zorgde de vreugde van zijn eerste podiumplaats ervoor dat zijn weekeinde in Spa niet meer kapot kon. Nu op naar de volgende wedstrijden en meerdere podiumplaatsen. Delano: “Dat zit er wel in, denk ik, Dat hebben we dit weekend wel bewezen!”

Delano de Ketele Delano de Ketele bedankt zijn ouders en familie, supporters, sponsoren Sleepworld, Mykart.be, DDK-Motorsports.be, Autoglas Clinic en zijn hoofd-mechanieker Yentel, iedereen bij het team en data-man Benjamin.

Website: DDK-Motorsports

Instagram Delano de Ketele

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS