Karting • Chrono

Vince Vanderhallen domineert NK Rotax Max Minimax met perfecte score: "Het ging inderdaad lekker"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2024 05:30

EINDHOVEN - Met een indrukwekkende vertoning van talent en vastberadenheid heeft Vince Vanderhallen zondag de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max gewonnen. De 12-jarige kartcoureur uit Kapelle-op-den-Bos (België) liet op circuit De Landsard in Eindhoven geen spaan heel van de concurrentie door in de Minimax-klasse de poleposition, de prefinale op te eisen én de finale te winnen.

Vince Vanderhallen

"Het ging inderdaad lekker", zei een bescheiden Vince na afloop. Ondanks zijn beperkte ervaring op het circuit, toonde de jonge Belg zijn klasse. "Ik train niet vaak op dit circuit, maar vorige week zondag hebben we hier wel nog getraind. Ik had daarna een redelijk goed gevoel voor dit weekend, maar ik was er natuurlijk nog niet zeker dat we zouden gaan winnen."

Vince's dominantie begon al in de kwalificatie. "In de laatste ronde pakte ik poleposition”, zei hij. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan. "De eerste race ging heel goed, ondanks veel stress. Ik bleef de hele race op P1. De finale was spannender, maar uiteindelijk lukte het om te winnen en zelfs mijn teamgenoot naar de tweede plaats te helpen."

De jonge coureur schreef zijn sterke prestaties toe aan hard werk en een breed raceprogramma. "We trainen veel en ook rijden we veel Europese races. Daardoor hebben we meer ervaring opgedaan, ook met inhalen. Vooral veel trainen heeft geholpen bij het verbeteren van mijn race skills, denk ik."

Vince Vanderhallen

Vince benadrukte het belang van zijn team in zijn succes. "Ik zit bij een topteam, Bouvin Power, wat echt een goed team is. Lars is onze dataman, van hem steek ik ook veel op, en hetzelfde geldt voor Max, onze teamchef. Zij geven me veel tips om beter te worden als rijder."

De jonge kartcoureur maakte overigens niet alleen op de baan een groeispurt door, getuige het verhaal achter zijn flitsende nieuwe pak waarmee hij in zijn kart stapte. "Dat pak heeft even op zich laten wachten. Het was eerst te groot, maar omdat ik in korte tijd acht centimeter ben gegroeid past het nu eindelijk goed", zei hij met een lach. Zijn nieuwe helm met matchende kleuren maakte zijn professionele uitstraling compleet. “Het ziet er allemaal echt mooi uit. Ik ben er heel blij mee!”

Vince bedankt Max Timmermans, zijn vader voor het sleutelen, Birger Bouvin voor alles, zijn sponsoren, zijn andere monteurs voor hun hulp, en natuurlijk zijn moeder die thuis supportert en ervoor zorgt dat hij kan blijven racen. Hij voegde er nog aan toe: "En mijn oma heeft me ook geholpen door mee te gaan naar Europese races toen mijn ouders moesten werken!"

Vince Vanderhallen wordt in zijn kartloopbaan ondersteund door de volgende bedrijven:

Colorcasa
All Tools
TD Cleaning & Service
Van Hove Aannemingen
David Schaut tegel en vloerwerken
Bouvin Power
Miva Projects
Isoprojects
LDS Construct
PUR Isolations

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS