Dakar

LINE-UP: Mattias Ekström bij Ford Performance voor Dakar Rally 2025 met de Raptor T1+

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 oktober 2024 20:25

Ford Performance verwelkomt de wereldberoemde rally- en off-roadrijder Mattias Ekström, die zich bij het team voegt voor de Dakar Rally van 2025 en daarmee de rijders line-up compleet maakt. Ekström, tweevoudig DTM-kampioen, World Rallycross-kampioen en ervaren rallycoureur, zal samen met Mitch Guthrie Jr, Nani Roma en Carlos Sainz Sr de Ford Raptor T1+ besturen in een van 's werelds meest veeleisende autosportevenementen.

LINE-UP Ford Dakar Rally 2025: Mattias Ekström Ford Performance Dakar 2025 Raptor T1+

Ekströms diverse achtergrond, die succes in rally's, circuitraces en off-roadcompetities omvat, maakt hem een perfecte aanvulling voor het Ford Performance Dakar-team. Hij heeft zijn capaciteiten bewezen in rallyraces, waaronder meerdere Dakar Rally-deelnames, en kijkt er nu naar uit om samen met zijn teamgenoten de leiding te nemen in de T1-categorie.

Mark Rushbrook, Global Director van Ford Performance: “Mattias Ekström opnemen in de Ford Performance-familie is een grote stap voorwaarts voor ons Dakar-programma. Mattias brengt een schat aan ervaring mee in de rally- en off-roadracerij en zijn vaardigheden dragen bij aan een formidabel team in de Ford Raptor T1+. De Dakar Rally is een test als geen ander, maar we hebben alle vertrouwen in onze line-up.”

Matthew Wilson, M-Sport: “We hebben Mattias' carrière lange tijd gevolgd, van zijn DTM-dagen tot de FIA World Rallycross en nu de Dakar Rally. Hij heeft in alle vormen van motorsport een fantastische snelheid en vaardigheid laten zien en zijn prestaties in de off-roadracerij zijn niet anders. We kijken er echt naar uit om met hem en zijn bijrijder Emil samen te werken, die allebei een schat aan ervaring met zich meebrengen.”

Mattias Ekström: “Meedoen aan het Ford Dakar-programma is heel spannend voor mij. Ford en M-Sport hebben een voertuig gebouwd dat er geweldig uitziet, klinkt en rijdt en we hebben allemaal de ambitie om de Dakar Rally te winnen. Ik heb het tot nu toe vier keer geprobeerd in Dakar en nu kan ik zeggen dat ik wat ervaring heb om voor de top te gaan. Er is ook veel kennis en ervaring in het team om de ambitie te ondersteunen - te beginnen met de lange motorsportgeschiedenis van Ford, de bewezen staat van dienst van M-Sport, de indrukwekkende rijdersbezetting, de slimme ingenieurs, technici en de rest van het team. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd met de Ford Raptor T1+ in de Rally du Maroc en later in de Dakar Rally. Ik doe mee om te winnen en ik hoop dat we zeer succesvolle en geweldige jaren tegemoet gaan. Ik zal er alles aan doen om dat te laten gebeuren.”

Dakar 2025 Ford Raptor T1+

WAAROM: Ford Performance zet zich in om zijn off-road capaciteiten te laten zien in rallyraces en wereldwijde competitie via deelname aan en overwinningen in de Baja 1000, Tatts-Finke Desert Race en meer. De toevoeging van Mattias Ekström rondt een sterke rijders line-up af voor de grootste uitdaging tot nu toe in Dakar en positioneert Ford voor een concurrerende push in de race van de Dakar 2025 met de Raptor T1+.

FOTO'S: de nieuwe Ford Raptor T1+ van Nani Roma, Mitch Guthrie Jr en Carlos Sainz Senior en Mattias Ekström!

VIDEO: hieronder de nieuwe Ford Raptor T1+ van Nani Roma, Mitch Guthrie Jr en Carlos Sainz Senior en Mattias Ekström!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS