Formule 1

Alex Albon: "Omdat dit de dichtstbijzijnde race is bij Thailand, voelt Singapore als een thuisrace"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 september 2024 08:01

Alex Albon heeft enkele sterke races achter de rug en kijkt nu met veel vertrouwen uit naar de Grand Prix van Singapore. Na de dubbele puntenfinish in Baku, waar zowel hij als zijn teamgenoot Franco Colapinto scoorden en tien punten wisten te behalen voor het team, is de motivatie bij Albon torenhoog. Op het Marina Bay Streetcircuit hoopt hij het momentum voort te zetten.

Alexander Albon

De Grand Prix van Singapore staat bekend om zijn intense hitte en hoge luchtvochtigheid. Dat en het feit dat de race vaak de twee uur aantikt, zorgt ervoor dat het een van de zwaarste races is op de Formule 1-kalender.

Albon laat in een bericht van zijn team weten klaar te zijn voor de race die hij bekijkt als thuis Grand Prix: "Het is een geweldig gevoel om in Singapore te zijn na een dubbel-puntenfinish in Baku. Omdat dit de dichtstbijzijnde race is bij Thailand, voelt Singapore als een thuisrace voor mij, wat het extra speciaal maakt om hier te racen.”

Albon ziet overeenkomsten met het Baku City Circuit, iets dat hem na vorige weekn vertrouwen moet geven: “Het circuit heeft enkele overeenkomsten met Baku, hoewel de hobbelige ondergrond en extreme hitte het een van de meest uitdagende banen van het jaar maken. Dit weekend willen we voortbouwen op het momentum van Baku en nog meer leren over de auto met onze nieuwe upgrades."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS