Formule 1

Sergio Pérez onthult uitdagingen bij Red Bull na opleving Gasly en Albon

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2024 07:01

Sergio Pérez heeft toegegeven dat hij pas na zijn overstap naar Red Bull besefte 'hoeveel uitdagingen er zouden zijn' - die verder gaan dan alleen teamgenoot zijn van Max Verstappen.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Pérez rijdt zijn vierde seizoen bij het team, na korte periodes van Pierre Gasly en Alex Albon. Beiden presteren nu goed bij respectievelijk Alpine en Williams.

Pérez: "Als je hier buiten staat, besef je niet hoeveel uitdagingen er zullen zijn. En dat is niet alleen het rijden naast Max. Het gaat om de hele omgeving van Red Bull. Ik realiseerde me dat pas toen ik me bij het team voegde."

De Mexicaan erkent dat het niet voor iedereen werkt bij Red Bull: "Je hebt geweldige coureurs gezien, zoals Gasly en Albon, die naar andere teams gaan en fantastische coureurs zijn, maar het werkt hier niet voor iedereen."

Met de opmars van McLaren staat Red Bull onder druk in het constructeurskampioenschap. Pérez: "We hebben het momentum niet, maar het kan omslaan. De druk ligt bij McLaren, ik denk dat het op dit moment hun kampioenschap is om te verliezen."

Pérez kijkt uit naar de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar hij goede herinneringen aan heeft: "Ik zou zeggen dat als zij het constructeurskampioenschap niet winnen, wij het van hen hebben afgenomen. Maar laten we zien hoe de komende races zich ontwikkelen."

"Het is een uitdagende omgeving, maar waar Verstappen de lat zo hoog legt, moet je op je best presteren", aldus Pérez.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS