Formule 1

Eerst was Max Verstappen onderwerp van kritiek, nu is Lance Stroll aan de beurt

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 juni 2017 07:14

Het is een algemeen gegeven dat voormalig Formule 1 wereldkampioen Jacques Villeneuve zich niet altijd even subtiel uitlaat over de jonge coureurs in de Formule 1. Max Verstappen en Stoffel Vandoorne moeten het regelmatig ontgelden bij de Canadees. Nu ook landgenoot Lance Stroll, iets wat in strijd is met de uitlatingen van Villeneuve aan het begin van het seizoen.

Formule 1 2017 Lance Stroll


De oud-F1-coureur verdedigde in het begin van het seizoen Stroll zelfs door te zeggen dat hij zijn Williams Martini Racing stoeltje verdiende, ondanks de vele miljoenen in dollars gesponsord door zijn vader de miljardair Lawrence Stroll. Tegen Autoweek zei Villeneuve: "Resultaten spreken voor zich. Het is een van de slechtste resultaten door een debutant in de geschiedenis van de F1".

Stroll is zich bewust van alle kritiek gegeven door omstanders als Villeneuve. In Montreal zei de jonge Williams coureur tegen Le Journal de Montréal, "Het maakt mij niet uit wat mensen denken. Ik ben blij voor mij en het team. De rest is herrie. Mensen die mij niet mogen vinden altijd wel een excuus".

Tijdens de Grand Prix van Canada kwalificeerde Stroll zich tien plaatsen achter zijn teamgenoot Felipe Massa. Voor Villeneuve is dat voldoende bewijs dat de jongeling het echt moeilijk heeft. Stroll heeft echter na de race de eerste punten binnen en dat in zijn thuisrace in Montreal. P9 is zijn beste finish. "Ik heb altijd vertrouwen gehad", zei Stroll. "Ik weet ook dat er niets makkelijk is in de komende races, er is veel ruimte voor verbetering en we werken hard voor meer goede resultaten".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS