Formule 1

McLarens achtervleugel valt op om andere reden in Singapore GP

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 september 2024 12:00

McLaren heeft voor een opvallende achtervleugel-configuratie gekozen voor de Grand Prix van Singapore.

McLaren


De meeste teams hebben gekozen voor hoge en middelhoge downforce-pakketten, met de nadruk op stabiliteit in langzame bochten. McLaren vormt hierop een uitzondering.

De toevoeging van een extra DRS-zone zou waarschijnlijk invloed gehad op de beslissing van de McLaren-ingenieurs om het hoofdvlak van de achtervleugel minder belast te houden:

"Dit zou hen voldoende downforce moeten geven als DRS gesloten is en solide topsnelheden op de rechte stukken als het open is. Met andere woorden, we kunnen een grotere DRS-efficiëntie verwachten van McLaren, hoewel misschien niet de hoogste topsnelheden vergeleken met andere teams."

Over de kansen in Singapore zegt het artikel: "McLarens MCL38 wordt verwacht te schitteren op dit type circuit, waardoor ze sterke kanshebbers zijn voor de overwinning. Ferrari komt ook in vorm, met hun auto die uitzonderlijk goed presteert op de zachtste Pirelli-banden, zoals we zagen in Monza. We zullen waarschijnlijk opnieuw een spannende strijd zien tussen deze twee teams voor de hoogste trede op het podium."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS