Formule 1

Oscar Piastri: 'Fijn om te winnen terwijl Ferrari zo sterk was'

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 september 2024 13:26

Oscar Piastri was vorige week de gevierde man na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Australiër weerstond de druk van zijn concurrenten en behaalde zodoende zijn tweede Formule 1-zege. In aanloop naar de Grand Prix van Singapore blikte de McLaren-coureur zowel terug als vooruit tijdens de traditionele persconferentie op donderdag.



De overwinning in Baku werd Piastri niet in de schoot geworpen. Sterker nog: hijzelf beschreef het als ‘de beste race uit mijn carrière'. Desondanks was er weinig ruimte om de triomftocht te vieren. “Nee, ik was al heel gauw weer terug op aarde toen ik de volgende dag een kaartspelletje verloor van George (Russell) in het vliegtuig. Er was weinig tijd om iets te vieren, maar ik heb wel mooie herinneringen opgedaan en ik kijk ernaar uit hier te racen in Singapore”, aldus een lachende Piastri.

Het feit dat McLaren in staat was te winnen in Azerbeidzjan beschouwt de tweevoudig Grand Prix-winnaar dan ook als een aanzienlijke boost voor het zelfvertrouwen. Bovendien is Piastri lovend over het functioneren van zijn team. “Het is zeker een fijne boost voor het vertrouwen. Deze baan is in veel opzichten hetzelfde, maar tegelijkertijd ook heel anders. Het meest positieve was dat we wonnen terwijl Baku, mijns inziens, niet ons meest competitieve baan is. Dat we alsnog wonnen, terwijl Ferrari super sterk was, is zeker fijn”, besluit de Australiër.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS