Formule 1

Ferrari beschuldigt McLaren van illegale achtervleugel: "Voor mij is dit niet legaal"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 10:37

Ferrari heeft de rollen omgedraaid en beschuldigt nu McLaren van het gebruik van een illegale achtervleugel. Dit komt nadat McLaren zelf aanpassingen aan hun vleugel heeft doorgevoerd.

Lando Norris in zijn McLaren


Fred Vasseur, teambaas van Ferrari, stelt dat de achtervleugel die McLaren in Azerbeidzjan gebruikte 'niet legaal' was. De FIA heeft na onderzoek McLaren gevraagd zijn ontwerp aan te passen.

McLaren ontkent dat het direct door de FIA is verzocht wijzigingen aan te brengen, maar bevestigt wel dat het 'proactief' kleine aanpassingen heeft gedaan aan al zijn achtervleugels sinds Baku.

De controverse heeft geleid tot nieuwe richtlijnen van de FIA voor alle teams. Nikolas Tombazis van de FIA: "We hebben na Singapore een mededeling gedaan over achtervleugels, waarin staat wat we acceptabel of niet acceptabel vinden."

Vasseur blijft bij zijn standpunt: "Voor mij is dit niet legaal. In de reglementen staat een maximale deflectie en dit is zwart-wit. Er is geen grijs gebied. Het is frustrerend voor ons om te zien", zei Vasseur, "omdat de regels duidelijk zijn maar sommige teams ze blijven oprekken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS