Formule 1

Russell na P4 in kwalificatie: 'Hier zou ik van tevoren voor hebben getekend'

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 september 2024 18:00

Het Formule 1-team van Mercedes maakte een goede kwalificatie door in Singapore. Lewis Hamilton eindigde als derde, Russell start morgen vanaf een eveneens verdienstelijke vierde plaats. Laatstgenoemde was zelf overigens ook heel blij met zijn verrichtingen en reageerde opgetogen in een persbericht van zijn team.



Dat Russell morgen als vijfde mag starten, komt volgens hem wel enigszins uit de lucht vallen. Op vrijdag worstelde hij behoorlijk met de balans van de auto en ook in het begin van de kwalificatie voelde de tweevoudig racewinnaar zich nog niet helemaal senang. “Als je mij gisteren had verteld dat we op de tweede rij zouden staan, had ik daar zonder meer voor getekend.”

De Mercedes-coureur vervolgt: 'Dankzij de veranderingen aan de auto voelde ik me vanaf de derde vrije training al heel comfortabel in de auto. Hoewel dat comfortabele gevoel even verdween in Q1, waren we steeds in staat een prima ronde neer te zetten en door te stoten naar het volgende deel. Toen ik eenmaal in Q3 zat, was ik in staat een aardige ronde neer te zetten en ik dat we tevreden mogen zijn met hetgeen we vandaag hebben gepresteerd.”

Punten zijn echter pas op zondag te verkrijgen, Russell hoopt mee te kunnen strijden om een podiumplaats. “Vandaag hebben we ons goed hersteld, na gisteren lagen we op schema om in het middenveld te belanden. Uiteraard had ik graag verder vooraan gestart, maar ik ben het team heel dankbaar voor wat ze hebben gedaan. Hopelijk kunnen we morgen meedoen voor een podiumplek”, besluit hij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS