Formule 1

VIDEO: Max Verstappen reageert eigenzinnig op taakstraf: 'Geen woorden voor'

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 september 2024 11:00

De vrijdag in Singapore verliep voor Max Verstappen allerminst naar wens. Hoewel de Nederlander nog een redelijke beurt maakte in de eerste vrije training, hij eindigde daarin als vierde. Bood de tweede oefensessie daarentegen bar weinig houvast. Verstappen klaagde andermaal steen en been over de balans van zijn auto en hij kwam zodoende niet verder dan de vijftiende plaats.



Tot overmaat van ramp kreeg de drievoudig wereldkampioen het ook nog aan de stok met de wedstrijdleiding. Niet omdat hij zich had misdragen op de baan, nee, hij werd tot de orde geroepen wegens een uitspraak in de donderdagse persconferentie. Verstappen gebruikte namelijk het woord ‘fucked’ in relatie tot zijn auto tijdens het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan. Maar de gezagvoerders waren hier niet van gediend en zodoende moest de Limburger voor het hekje komen bij de wedstrijdleiding.

Na een kort gesprek met Verstappen kwamen de arbiters tot een besluit: Verstappen krijgt een taakstraf opgelegd. De Nederlander zal in de nabije toekomst vrijwilligerswerk doen ‘in het openbaar belang’, valt terug te lezen in het verdict. Hij zal dit doen namens de FIA, in samenwerking met de Secretaris-Generaal Voor Sport van de autosportfederatie.

De opmerkelijke straf leidde tot uiteenlopende reacties. Menig analist sprak er schande van, maar bijna net zoveel hadden begrip voor het besluit van de wedstrijdleiding. De Red Bull-coureur reageerde zelf bij F1TV op geheel eigen wijze. Hij had er ‘geen woorden’ voor. Bekijk de beelden via de onderstaande video.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS