Karting • GK4 Kartseries

Broer en zus Dinand (16) en Carmen de Vos (12) schitteren in verschillende motorsportdisciplines

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 01:12

MARIEMBOURG - Het is niet vaak dat je een broer en zus tegenkomt die elk in een andere tak van motorsport excelleren, maar dat is precies wat Carmen (12) en Dinand (16) de Vos uit het Belgische Meer doen. Terwijl Carmen haar passie heeft gevonden in de motorcross, racet Dinand in karts. Hij denderde zaterdag in Mariembourg naar een indrukwekkende tweede plaats tijdens de zesde ronde van de GK4 Kart Series.

Broer en zus Dinand (16) en Carmen de Vos (12) schitteren in verschillende motorsportdisciplines

Dinand, uitkomend in de X30 Senioren-klasse, kende een uitstekende dag. Na de achtste plaats in beide heats, stootte hij in de finale door naar een knappe tweede plaats. "Het was een heel tof gevoel toen ik over de finish kwam. Ik voelde me wel gevleid. Heel tof om een mooi beker te mogen ophalen!", vertelde een opgetogen Dinand.

De weg naar het podium was niet zonder hindernissen voor de snelle Nederlander. "De kwalificatie ging minder goed. Toen moest ik nog even wennen. Ik had van tevoren namelijk niet meer getraind", legde hij uit. Maar Dinand bleef kalm, paste zich snel aan en liet zijn talent en raceskills zien. "In de eerste race startte ik vanaf de zestiende plek en ben ik mooi teruggereden naar de achtste plaats."

Daarna toonde hij die snelheid ook in de finale. Bij de start pakte hij al twee man. “In de derde ronde ben ik al naar de derde plek gegaan. Vanaf toen heb ik de hele tijd met de eerste twee samen gereden. In de voorlaatste ronde ben ik opgeschoven naar de tweede plaats en daar ben ik gebleven."

Terwijl Dinand zijn weg vindt op de kartbaan, heeft zijn jongere zus Carmen haar hart verpand aan de motorcross. "Ik doe het nu een jaar. Ik wilde het gewoon heel graag. Daarna is een van mijn andere broers het ook gaan doen", vertelde Carmen enthousiast. "Het leukste aan motorcross is de adrenaline en die vette sprongen over de bulten."

Hoewel Carmen nog geen wedstrijden rijdt, is ze vastbesloten om zich te blijven ontwikkelen in de sport. Een wedstrijd zou in de toekomst nog weleens mogelijk kunnen zijn. "Ik zou wel willen weten hoe goed ik ben ten opzichte van andere rijders", zei ze. "Misschien zien jullie mij over een paar jaar nog in een wedstrijd."

Dinand de Vos

De passie voor motorsport zit duidelijk in de familie. Ze hebben het zeker niet van een vreemde met vader Dimitri die helemaal gek is van gemotoriseerde sporten. Dinand vertelde hoe hij bij het karten terechtkwam: "Mijn broer zei dat ik een keertje moest gaan proberen om te karten. Dat ben ik toen gaan doen en ik vond het gelijk leuk. Dus toen ben ik ermee verdergegaan."

Met zijn recente succes kijkt Dinand vol vertrouwen uit naar de volgende race in Genk. "Ik hoop daar weer een podiumplaats te halen. Ik heb laten zien dat ik het kan. Het is ook een baan die ik goed ken, dus ik zie daar wel mogelijkheden om weer op het podium te komen. We gaan ervoor!"

Dinand en Carmen de Vos bedanken hun vader en moeder, hun broers Dilango en Dimitri Jr. en het team van DFK.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS