Karting • GK4 Kartseries

Karttalent Djamairo Hoft sluit IAME Benelux Series af als derde in kampioenschap! "Topbegeleiding"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 13:29

MARIEMBOURG - Met een sterke prestatie in de laatste ronde heeft Djamairo Hoft zondag de IAME Benelux Series afgesloten als derde in het eindklassement. De elfjarige coureur uit Rhoon eindigde tijdens de vijfde en laatste ronde op het circuit van Mariembourg als vierde in de Mini-klasse. Daarmee stelde hij zijn podiumplaats in het kampioenschap veilig.

Karttalent Djamairo Hoft sluit IAME Benelux Series af als derde in kampioenschap!

"Tijdens de eerste race van het seizoen viel ik uit. Daarna ben ik steeds beter gaan scoren. Ik heb er hard voor gevochten. Ik ben er heel blij mee dat ik toch nog derde ben geworden!", zei een trotse Djamairo.

Zijn progressie gedurende het seizoen was indrukwekkend. Hij schreef zijn verbetering toe aan de begeleiding van zijn team en het gebruik van data-analyse. "Willem Jan en Sinan van WJS Racing hebben gezorgd voor topbegeleiding. We hebben steeds kleine dingen verbeterd. Er was altijd wel wat te verbeteren. Mijn race skills bijvoorbeeld. We hebben ook veel met data gewerkt. Dan kon ik precies zien wat goed ging en wat nog beter kon."

Die gestructureerde aanpak was succesvol. "Ik merkte dat ik lekkerder reed in de loop van het seizoen. Ik reed ook veel beheerster. En ik kon beter mijn hoofd koel houden", wist Djamairo.

Ook in Mariembourg toonde Djamairo zijn groei als coureur. Na de zevende plaats in de eerste heat, vocht hij zich terug in de tweede heat. "Ik lag vierde toen we een code slow kregen. Daarna mochten we in de laatste ronde nog racen. In de laatste bocht heb ik twee man ingehaald en werd ik nog tweede. In Genk had ik dat ook al eens gedaan in de Benelux Series. Dat was gaaf!"

In de finale startte Djamairo vervolgens als derde. "De start ging prima, na de eerste bocht lag ik nog steeds op drie. Ik kon de aansluiting niet houden en zakte terug naar de vijfde plaats. Samen met Julian van de Coterlet ben ik later naar voren gereden en uiteindelijk ben ik als vierde gefinisht."

Karttalent Djamairo Hoft sluit IAME Benelux Series af als derde in kampioenschap!

De jonge coureur was verrast door zijn derde plaats in het kampioenschap. "We wisten voor de race dat er nog een kleine kans was om derde te worden, maar na de finale wist ik nog niet meteen of dat gelukt was. Ik hoorde het pas bij de prijsuitreiking. Dat was een echt mooie afsluiting van de IAME Benelux Series."

Djamairo’s seizoen is trouwens nog niet voorbij. Komend weekeinde rijdt hij de zesde ronde van de GK4 Kart Series in Mariembourg. Daar verschijnt hij als leider in het kampioenschap aan de start. "Ik hoop weer vooraan te kunnen meedoen. Ik sta nu eerste met 31 punten voorsprong. Met mijn zelfvertrouwen zit het wel goed!"

Djamairo bedankt zijn vader en moeder, zijn zus en Willem Jan Schoots, Sinan van de Raad en het hele team van WJS Racing.

Djamairo Hoft wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door S. van Harn montage en Elektrotechniek en Romano Hoft montage.

Djamairo zoekt nog bedrijven die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS