Karting • GK4 Kartseries

Senna Pessel pakt mooi podium in GK4 Kart Series! "Wel vet om weer terug op het podium te staan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 09:35

MARIEMBOURG - Na lange tijd zonder podiumplaats heeft Senna Pessel op het circuit van Mariembourg weer een beker in ontvangst mogen nemen. De vijftienjarige karter uit Kamerik werd knap derde in de X30 Junioren-klasse tijdens de zesde ronde van de GK4 Kart Series. Daarmee liet de rappe coureur van TD Racing zien dat hij nog steeds tot de snelste rijders in zijn klasse behoort.

Senna Pessel

"Het is inderdaad een mooie race geweest", zei een opgetogen Senna. "Het is wel echt een lange tijd geleden dat ik voor het laatst op het podium stond, ongeveer twee jaartjes denk ik. Het is voor mij wel vet om weer terug op het podium te staan, natuurlijk."

De weg naar het podium verliep niet zonder hindernissen voor de talentvolle Utrechter. "In het begin ging het dit weekend niet zo goed", bekende hij. "De kwalificatie ging niet heel goed qua afstelling, maar het rijden zelf ging wel goed. Daarna vonden we een goede afstelling en vanaf toen ging het een stuk beter."

Dat bleek wel uit zijn resultaten. In de eerste heat eindigde Senna als twaalfde, maar in de tweede heat snelde hij al naar de overwinning. In de finale wist hij vervolgens beslag te leggen op de derde plaats. "Ik heb in de finale wel wat geluk gehad doordat anderen voor mij er af gingen."

Maar ja, om een resultaat neer te zetten, moet je nu eenmaal finishen, wist Senna. "Als anderen zich niet op de baan kunnen houden en ik wel, dan is het toch terecht dat ik op het podium sta."

Senna Pessel

Senna rijdt dit jaar voor het topteam TD Racing, van Thierry Delré. "Ik rijd nu twee jaar bij Thierry", lichtte hij toe. "Het is een echt goed team vanwege de goede hulp en het goede teamwerk. Ik leer wel veel van Thierry, ja. Ook leer ik veel van de data van het team."

Naast de GK4 Kart Series heeft Senna dit jaar ook meegedaan aan de IAME Benelux Series. "De Benelux is vorige week afgelopen, dat was ook hier", vertelde hij. "Ik reed dit seizoen niet alle rondes van het Benelux-kampioenschap mee, maar wel de meeste. Ik heb in de meeste races de top 10 gehaald. Ik ben daar zeker tevreden mee, want het niveau is daar nog een stukje hoger dan in de GK4."

Met nog één race te gaan in de GK4 Kart Series heeft Senna zijn zinnen gezet op nog een mooi resultaat. "Mijn doel voor de laatste race is om misschien nog een podium te halen", zei hij vastberaden. Daarna wacht hem een nieuwe uitdaging. "Volgend jaar ga ik Senior rijden, ook bij TD Racing. Daar heb ik echt heel veel zin in!"

Senna bedankt Bouvarde en Thierry, en het hele TD Racing-team.

Senna Pessel wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door De Leeuw Interieur Bouw en Kenneth Smit.

Geïnteresseerd om Senna te ondersteunen op zijn weg naar de top? Neem dan contact op via [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS