Karting • Iame X30 Euro Series

Karttalent Julian van de Coterlet opnieuw voorin in IAME Benelux Series en wint ticket voor IWF! "Echt wel blij!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2024 16:28

GENK - Ook al is hij pas acht jaar en is hij nog maar een rookie in de Mini-klasse van de IAME Benelux Series, karttalent Julian van de Coterlet doet nu al mee om de prijzen. De inwoner van Spakenburg snelde zondag tijdens de vierde ronde van de titelstrijd naar de vijfde plaats en dat leverde hem een ticket op voor deelname aan de IWF, het officieuze WK voor IAME-coureurs in Valencia!

Julian van de Coterlet

“Ik had wel verwacht dat ik een ticket zou winnen, maar omdat ik vijfde werd, wist ik niet zeker of het gelukt was”, zei Julian op het circuit van Genk. “Mijn moeder vertelde het me later. Ik was echt wel blij!”

Nu mag hij dus helemaal naar Spanje om tussen de beste IAME-rijders van de wereld te gaan strijden om de titel in de Mini-klasse. Daar keek Julian vanzelfsprekend reikhalzend naar uit. “Ik heb al een keer op die baan gekeken, maar er nog niet op gereden. Het lijkt me een leuk circuit. Dat komt door de bochten.”

Julian is trouwens op zich best gewend om in het buitenland te racen. “Normaal rijd ik in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en soms Italië. Maar nu dus Spanje. Ik vind het echt leuk dat ik naar Spanje mag om te racen. Ik hoop er de finale te halen. Dat is mijn doel.”

Omdat het zijn debuut wordt op de jaarlijkse IWF, weet de talentvolle Utrechter nog niet precies wat hij in Valencia kan verwachten. “Wel ken ik de tegenstanders een klein beetje. Het zal wel moeilijk worden. Ik hoop dat ik de finale kan halen. Een plek in de top tien wordt wel echt heel moeilijk, denk ik.”

Hoe dan ook, het is al bijzonder dat Julian zich geplaatst heeft voor de IWF. Hij is bij de Mini-rijders tenslotte nog maar een rookie, een eerstejaars-rijder dus. Maar wat goed is komt snel, heet het, en dat bewijst Julian al sinds hij vorig jaar als zevenjarige coureur begon met wedstrijden te rijden.

Meteen scoorde hij boven verwachting goed. Die trend zet hij dit jaar dus voort. Het resulteerde zondag dus in een knappe vijfde plaats in Genk. Julian: “De trainingen gingen oké. In de kwalificatie had ik P4. Daar was ik blij mee. In race een en twee ben ik vierde geworden en in de finale ben ik als vierde gestart en dus als vijfde geëindigd.”

Hij wilde het niet echt toegeven, maar eigenlijk baalde Julian een beetje van dat resultaat. “Een paar geleden was ik in de Benelux Series tweede, ook op dit circuit.” Maart het IWF-ticket heeft hij toch maar mooi op zak! Bovendien weet hij dat hij in het Benelux-kampioenschap om het podium kan meedoen, getuige die tweede plek van een paar weken geleden.

Julian van de Coterlet

Julian: “Dat geeft zelfvertrouwen voor Valencia. Om de baan te leren kennen, gaan we van tevoren nog een wedstrijd rijden in het Spaans kampioenschap IAME.”

Voor het zover is, rijdt hij komend weekeinde alweer een wedstrijd, de vierde en laatste ronde van de IAME Euro Series. Die wordt ook op het circuit van Genk gehouden. “Hopelijk haal ik in de Euro Series de finale. Dat moet kunnen. Dat is me al eens gelukt. Toen werd ik dertiende.”

Julian bedankt zijn sponsors, zijn vader en moeder en zusjes, Nick en Peter de Bruin, Jeffrey van Diggele en zijn team PdB Racing Team

Julian van de Coterlet wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Bakker Jochem, Smink-Kok-Lentink, AP Events, Bakkerij imming en de Marktbakker.

Julian zoekt nog support voor zijn deelname aan de IWF. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met zijn vader via 06-24519942.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS