Formule 1 • MOTO GP

Collin Veijer legt het vuur aan de schenen: "Meteen pushen, ook al was het een beetje gevaarlijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 oktober 2024 10:01

De Grand Prix van Japan op het 4,8 km lange Mobility Resort Motegi heeft zaterdag veel gevergd van de Moto3-rijders. Collin Veijer wist ondanks de moeilijke omstandigheden in Q2 de tweede rondetijd op de klok te zetten en daarmee een plaats op de eerste startrij te bemachtigen.

Collin Veijer Grand Prix van Japan Mobility Resort Motegi

Het weekend in Motegi was vanaf het begin geen gemakkelijke onderneming nadat wisselvallige omstandigheden met steeds terugkerende regen de sessies in een spelletje roulette veranderde. Desondanks probeerde Collin Veijer zich snel aan te passen. Kort voor het einde van de vrije training op vrijdag stapte de Nederlander zelfs over op slicks, wat hem uiteindelijk de negende plaats opleverde, die hij vervolgens bevestigde in P1.

Op de natte zaterdagochtend deed de 19-jarige Nederlander, die momenteel vierde staat in het wereldkampioenschap, het rustig aan om voor Q2 geen onnodige risico’s te nemen. In de 15 minuten durende Q2 noteerde Veijer zoals gewoonlijk zijn beste tijd van het weekend tot nu toe met een 1’55.117 op het inmiddels droge asfalt. Met een achterstand van slechts 0,356s op pole setter Ivan Ortola start Veijer de race als tweede en probeert hij zondag te voorkomen dat de titelstrijd al beslist wordt in het voordeel van David Alonso, die direct naast hem vanaf P3 aan de race mag beginnen.

Collin Veijer, P2 – 1’55.117 (+0.356): “Het was een beetje vreemd, want vlak voor de kwalificatie begon het opnieuw licht te regenen. Ik denk dat dat de reden was dat ik er meteen uit wilde. Ik probeerde ook meteen te pushen, ook al was het een beetje gevaarlijk. Want wat sommige mensen doen in hun out-lap, ik denk dat het gevaarlijk is als ze vertragen op de ideale lijn. Afgezien daarvan denk ik dat onze kwalificatie over het algemeen best goed was. Ik ben meteen gaan pushen en heb daarnaast geprobeerd om de anderen die aan het pushen waren niet in de weg te rijden. Het algemene gevoel is goed, ik kon mijn ronden alleen rijden en dat was goed voor de consistentie. Dat is het belangrijkste voor morgen. We hebben een grote stap gemaakt ten opzichte van vrijdag, toen we het een beetje moeilijk hadden, maar nu voel ik me veel beter. Ik kan niet wachten op de race, een race die vast heel leuk wordt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS