Formule 1 • MOTO GP

Collin Veijer opnieuw sterk tweede in kwalificatie en terug op eerste rij in Australië

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 oktober 2024 20:45

Collin Veijer zou het niet gemakkelijk krijgen op het legendarische 4,45 kilometer lange Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië, maar de Nederlander wist de wisselvallige omstandigheden te trotseren met een tweede plaats op de eerste startrij.

Collin Veijer opnieuw sterk tweede in kwalificatie en terug op eerste rij in Australië

Het wisselvallige en soms onvoorspelbare weer op Phillip Island deed zijn reputatie weer eens eer aan, want harde wind en aanhoudende regen maakten de start van het zeventiende raceweekend van het seizoen op vrijdag moeilijk.

Maar zelfs de soms uitdagende omstandigheden weerhielden Moto3-coureur Collin Veijer er niet van om een vliegende start te maken. Samen met zijn crew prepareerde de jonge Nederlander zijn Husqvarna voor verdere regensessies en eindigde hij zowel tijdens de vrije training als Training 1 binnen de top 10. Op zaterdagochtend legde de 19-jarige coureur een sterke basis voor Q2, die aan het begin van de middag volgde, met een derde plaats in Training 2. In Q2 waren het echter voor het eerst dit weekend droge omstandigheden, maar Veijer wist zich meteen aan te passen en pakte ondanks een kleine schuiver uiteindelijk de tweede startplaats voor de zondag te verrijden Moto3 race van de Grand Prix van Australië, een race die gepland staat voor zondag om 02.00 uur (CEST.

Collin Veijer, P2 – 1’35.996 (+0.124): “Het ging best goed vandaag, want ik voelde me vanochtend meteen al goed en sterk. In de kwalificatie hadden we echter voor het eerst dit weekend een volledig droge sessie. We wisten dus niet wat we konden verwachten qua grip. Maar het viel mee, ik kon direct goed pushen. Een kleine valpartij in Q2 kon ons er niet van weerhouden om op de eerste rij te staan. Ik ben erg blij dat ik weer vooraan sta.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS