Formule 1 • MOTO GP

Marc van der Straten van Elf Marc VDS Racing over nieuwe deal: "Overtuigd dat we zullen schitteren aan de top"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 oktober 2024 19:03

Sam Lowes verlengt WorldSBK deal met het team van Elf Marc VDS Racing. Teameigenaar Marc van der Straten van het Elf Marc VDS Racing Team is verheugd aan te kunnen kondigen dat de lange en succesvolle relatie met Sam Lowes wordt voortgezet in het 2025 WorldSBK kampioenschap.

Marc VDS Racing Marc van der Straten

Lowes en het Elf Marc VDS Racing Team begonnen aan een spannend nieuw hoofdstuk dit seizoen om voor het eerst deel te nemen aan het WorldSBK kampioenschap met Ducati Panigale V4 R machines. Dit jaar was er één van aanpassing voor zowel Lowes als het team. Ze hebben samen hard gewerkt om snel ervaring en kennis op te doen in het WorldSBK na een samenwerking van vier seizoenen in het Moto2 Wereldkampioenschap.

De 34-jarige coureur scoorde in de derde ronde in Assen de beste zesde plaats van het seizoen en kwalificeerde zich op de eerste startrij op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Lowes en het Elf Marc VDS Racing Team hebben zich volledig toegelegd op het omzetten van belofte en potentieel in topresultaten en kijken nu uit naar een sterke afsluiting van het huidige seizoen in de aanloop naar een spannende 2025.

“Ik ben erg blij en trots dat ik nog een jaar doorga”, aldus Sam Lowes. “Ik ben erg blij en trots om nog een jaar door te gaan in WorldSBK met het Elf Marc VDS Racing Team. Het doel voor mij en het team was altijd een minimaal tweejarenplan vanwege het enorme verschil tussen Moto2 en WorldSBK. De laatste races waren gecompliceerd na mijn schouderblessure, maar de eerste rondes waren erg leuk omdat we goede vooruitgang boekten, dus ik kijk ernaar uit om in het laatste deel van het seizoen sterke resultaten neer te zetten. We gaan ons de komende races focussen om wat stappen voorwaarts te maken, zodat we het seizoen 2025 op een veel hoger niveau kunnen beginnen. Ik geniet van de uitdaging van het racen in WorldSBK. Ik geniet van de motor en de technische verschillen met de Moto2, dus laten we eerst genieten van het einde van het seizoen 2024 voordat we ons richten op toekomstige uitdagingen. Ik moet Marc van der Straten en iedereen die verbonden is aan het Elf Marc VDS Racing Team nogmaals hartelijk bedanken voor hun vertrouwen en steun.”

“Ik ben er trots op om met Sam door te gaan voor het seizoen 2025”, zei Marc van der Straten. “Sam's toewijding en vastberadenheid om zich dag na dag te verbeteren en een plaats te verdienen tussen de snelsten in WorldSBK is bewonderenswaardig. Een nieuw begin is altijd ingewikkeld, omdat het niet makkelijk is om je elke dag aan te passen en vooruit te gaan. Daarom ben ik er trots op dat ik met Sam doorga voor het seizoen 2025. Ik ben ervan overtuigd dat zijn naam en Elf Marc VDS Racing volgend jaar zullen schitteren aan de top van het kampioenschap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS