Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing in Motorland Aragón voor tiende ronde van 2024

Uitgegeven door HJ van Keulen • 27 september 2024 06:30

Aankomend weekend wordt de tiende ronde van het FIM Supersport World Championship verreden op Motorland Aragón. Het Spaanse circuit staat al sinds 2011 op de WorldSBK kalender en is onlangs voorzien van een volledig nieuwe asfaltlaag. Met de overwinning in Cremona nog vers in het geheugen is Pata Yamaha Ten Kate Racing zeer gemotiveerd naar Aragón afgereisd om dit weekend opnieuw de aanval in te zetten voor het kampioenschap.

Pata Yamaha Ten Kate Racing Motorland Aragón

Het 5,077 kilometer lange Motorland Aragón is inmiddels een vaste waarde op de WorldSBK kalender. Het circuit heeft tien linkerbochten en zeven rechterbochten met daarbij ook twee lange rechte stukken. Met veel hoogteverschil, de bekende ‘corkscrew’ en de kenmerkende muur is het circuit met recht een moderne klassieker.

Na het behalen van zijn tweede overwinning van het seizoen in Race 2 in Cremona zal het voor Stefano Manzi opnieuw een raceweekend worden om de aanval in te gaan voor het kampioenschap. De Italiaan heeft vijftig punten achterstand op de WK leider met nog drie raceweekenden en in totaal zes races te gaan. Het zal daarom niet makkelijk worden maar aan inzet en motivatie is er bij zowel Manzi als het Pata Yamaha Ten Kate Racing team geen gebrek.

Aan de kant van Glenn van Straalen zal het even afwachten zijn hoe de fysieke gesteldheid is. De Nederlander werd afgelopen zondag door een andere rijder geraakt, wat resulteerde in flinke pijn aan de rechterarm. Met nog een aantal dagen herstel en fysiotherapie te gaan zal de situatie hopelijk verbeterd zijn bij aanvang van het raceweekend.

Stefano Manzi: “Het is goed om dit weekend weer een race te hebben, ik kan niet wachten om vrijdag weer te beginnen. Het gevoel is geweldig op dit moment na de overwinning van afgelopen zondag. Hopelijk kunnen we dat zo houden en op deze manier blijven presteren. Het zal niet makkelijk worden op Motorland Aragón want het is een lastig circuit, maar we gaan zeker ons best doen.”

Pata Yamaha Ten Kate Racing Motorland Aragón

Glenn van Straalen: “Ik ben heel benieuw hoe het circuit erbij ligt met het nieuwe asfalt, bij de MotoGP was het vorige maand natuurlijk best wel een raar weekend. Ik rijd graag op Motorland Aragón omdat het een circuit is met hoogteverschil en ook veel verschillende soorten bochten. Ik heb nog wat last van mijn arm na de race van afgelopen zondag dus hopelijk ben ik vrijdag weer volledig fit.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “We zijn in Aragón voor alweer het tiende raceweekend van het jaar. We hebben met Stefano een heel goed weekend gehad in Cremona en zullen op dezelfde manier moeten presteren om het kampioenschap open te houden. Het zal niet makkelijk worden maar we zijn enorm strijdbaar. Voor Glenn was het een lastig weekend in Cremona, hopelijk zal hij niet zoveel last krijgen van zijn armblessure. Ik kijk er ontzettend naar uit om weer te racen dit weekend.”

Het raceweekend op Motorland Aragón begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags om 16:00 uur de Superpole sessie verreden wordt. Na een warm-up sessie op zaterdagochtend gaat Race 1 ’s middags om 15:15 uur van start. Datzelfde geldt voor zondag met een warm-up sessie in de ochtend en Race 2 om 15:15 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS