Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing klaar voor seizoensfinale in Jerez met titelkans voor Manzi

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 oktober 2024 03:03

Dit weekend wordt de twaalfde en laatste ronde van het 2024 FIM Supersport World Championship verreden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto in Spanje. Met Stefano Manzi heeft Pata Yamaha Ten Kate Racing nog een kans op het behalen van de wereldtitel, alhoewel het niet alleen in de handen ligt van de Italiaanse coureur en het Nederlandse team.

Stefano Manzi Pata Yamaha Ten Kate Racing

Met vier races in vijf weekenden wordt dit weekend de laatste ronde van het 2024 World Supersport seizoen verreden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Na een lang seizoen, en met name een drukke recente periode, is er nog steeds een kans voor Pata Yamaha Ten Kate Racing om de wereldtitel te behalen met Stefano Manzi. De Italiaan staat 45 punten achter op WK leider Adrián Huertas waardoor hij de enige is die de Spanjaard nog van de wereldtitel af kan houden. De kans op een wereldtitel voor Manzi en Pata Yamaha Ten Kate Racing is daarmee klein maar niet onmogelijk.

Het Circuito de Jerez – Ángel Nieto is voor vrijwel iedereen in de WorldSBK paddock bekend terrein doordat er naast de races ook veel getest wordt. Het is een circuit dat vrijwel alles heeft met snelle en langzame bochten en harde rem- en acceleratiepunten waardoor het cruciaal is om de rijder en de machine in optimale balans te brengen.

Stefano Manzi: “We zijn alweer bij het laatste raceweekend van het jaar. Het seizoen ging erg snel voorbij, dus ik hoop dat ik dit weekend zo veel mogelijk kan genieten. Ik weet dat ik nog steeds meedoe in de strijd om het kampioenschap, ook al zijn de kansen erg klein. Maar er is nog steeds een mogelijkheid, dus we zullen vechten tot het einde en dan zien we wat we mee naar huis kunnen nemen. Ik kan niet wachten om vrijdag van start te gaan.”

Glenn van Straalen Pata Yamaha Ten Kate Racing

Glenn van Straalen: “Met een goede tweede race in Estoril hebben we dat weekend met een positief gevoel afgesloten dus ik kijk er naar uit om dit weekend in Jerez te racen. Het is helaas alweer de laatste van het seizoen, de afgelopen weken zijn echt voorbij gevlogen. De weersomstandigheden zien er goed uit dus ik denk dat we een goed weekend kunnen hebben.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Het laatste raceweekend van het jaar is altijd speciaal en we zijn heel blij dat we veel sponsoren en relaties mogen verwelkomen dit weekend. Het afgelopen weekend in Estoril was ijzersterk van onze coureurs dus we hopen dit momentum vast te houden in deze laatste twee races van het jaar. De titelrace is nog niet beslist dus we gaan alles op alles zetten om te kijken of we het kampioenschap alsnog naar ons toe kunnen trekken. De kansen zijn minimaal maar zolang er nog een mogelijkheid bestaat moet je daarin blijven geloven, vooral gezien de snelheid die onze coureurs op dit moment hebben.

De weersverwachtingen zien er goed uit en Jerez past altijd goed bij de Yamaha YZF-R6. Het zal een historisch weekend worden met het afscheid van de R6 in het World Supersport kampioenschap. Vrijdagavond wordt namelijk de Yamaha YZF-R9 in volledige racetrim gepresenteerd waar met Ten Kate Racing en Ten Kate Racing Products natuurlijk reikhalzend naar uitkijken.”

Het raceweekend op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags om 16:00 uur de Superpole sessie verreden wordt. Na een warm-up sessie op zaterdagochtend gaat Race 1 ’s middags om 15:15 uur van start. Datzelfde geldt voor zondag met een warm-up sessie in de ochtend en Race 2 om 15:15 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS