Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing klaar voor voorlaatste ronde van 2024 met tweede bezoek aan Portugal

Uitgegeven door HJ van Keulen • 11 oktober 2024 03:05

Aankomend weekend wordt de elfde ronde van het FIM Supersport World Championship verreden op het Circuito Estoril. Het is het tweede raceweekend van het seizoen dat plaatsvindt in Portugal en het is voor het eerst sinds 2022 dat dit circuit weer op de WorldSBK kalender staat.

Pata Yamaha Ten Kate Racing

Het seizoen 2024 loopt richting z’n einde met nog twee raceweekenden te gaan, te beginnen komend weekend op het Circuito Estoril met de seizoensfinale op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto er meteen achteraan. Het Portugese circuit is op de kalender gekomen als vervanger van het afgelaste raceweekend in Hongarije. Het Circuito Estoril is 4,182 kilometer lang en telt dertien rechterbochten en negen linkerbochten. De combinatie van een snelle laatste bocht voor het lange rechte stuk heeft vaak voor spannende races gezorgd.

Met 46 punten achterstand op de WK leider, en nog maximaal 100 punten te verdienen in de laatste vier races van het seizoen, heeft Pata Yamaha Ten Kate Racing met Stefano Manzi nog steeds kans op het behalen van de wereldtitel. Het zal zeker geen makkelijke uitdaging zijn maar aan inzet en motivatie is er zowel bij het Nederlandse team als de Italiaanse rijder geen gebrek. Ook Glenn van Straalen zal er in de laatste raceweekenden alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten en mogelijk nog wat plaatsen te winnen in het kampioenschap.

Stefano Manzi: “We vervolgen dit leuke deel van het seizoen met opnieuw een raceweekend. Ik ben nog maar één keer eerder in Estoril geweest, in mijn eerste jaar in de World Supersport. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het dit weekend goed kunnen doen, dus laten we kijken wat er gaat gebeuren. Ik kijk ernaar uit om vrijdag weer aan de slag te gaan.”

Glenn van Straalen: “Ik ben blij dat Estoril uiteindelijk nog op de kalender is gekomen, wat mij betreft een goede vervanging voor Hongarije. In het verleden is dat een goed circuit voor mij geweest dus ik heb er heel veel zin in om daar weer te rijden. Het is nog even afwachten wat de weersomstandigheden zullen zijn maar ik kijk hoe dan ook uit om te beginnen aan het raceweekend.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “We staan voor de tweede ‘dubbel’ van dit seizoen, te beginnen dit weekend in Estoril. We hebben goede herinneringen aan dat circuit met goede resultaten in het verleden, de Yamaha YZF-R6 doet het hier goed. Onze rijders verkeren in zeer goede vorm, zoals we in de afgelopen wedstrijden hebben gezien. Het worden vier belangrijke races in deze finale van het seizoen waar we met het hele team enorm naar uitkijken.”

Het raceweekend op het Circuito Estoril begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags om 16:00 uur lokale tijd, 17:00 uur Nederlandse tijd de Superpole sessie verreden wordt. Na een warm-up sessie op zaterdagochtend gaat Race 1 ’s middags om 15:15 uur lokale tijd (16:15 uur NL-tijd) van start. Datzelfde geldt voor zondag met een warm-up sessie in de ochtend en Race 2 om 15:15 uur lokale tijd (16:15 uur NL-tijd).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS