Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing snel met Stefano Manzi en Glenn van Straalen in Estoril

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 oktober 2024 02:09

Pata Yamaha Ten Kate Racing heeft een goede eerste dag gehad van de Estoril Round in Portugal. Stefano Manzi kwalificeerde zich als derde voor de eerste World Supersport race van het weekend terwijl Glenn van Straalen de vijfde startplaats bemachtigde op het Circuito Estoril.

Pata Yamaha Ten Kate Racing


De eerste dag op het Circuito Estoril werd voornamelijk gekenmerkt door wisselvallige weersomstandigheden. Tijdens de vrije training in de ochtend was het nog behoorlijk nat waarbij Stefano Manzi als zesde eindigde en Glenn van Straalen als 25e na een flinke crash. Gelukkig was de Nederlander ongedeerd en zou hij later in de Superpole sessie gewoon weer in actie kunnen komen.

Bij aanvang van die Superpole sessie was het droog maar gezien de donkere bewolking boven het Portugese circuit kon er zomaar weer regen vallen. Het Pata Yamaha Ten Kate Racing team was goed bij de les en Stefano Manzi en Glenn van Straalen wisten meteen goede rondetijden te rijden. Niet veel later begon het hard te regenen waarna de baan voor de rest van de sessie niet meer opdroogde, en de rondetijden dus niet meer verbeterd konden worden.

Manzi reed een 1’41.925 als snelste tijd en kwalificeerde zich daarmee als derde voor de eerste World Supersport race op het Circuito Estoril die zaterdagmiddag om 15:15 uur lokale tijd, 16:15 uur Nederlandse tijd zal worden verreden. Van Straalen klokte een 1’42.454 waarmee hij in Race 1 vanaf de vijfde plaats op de grid mag vertrekken.

Stefano Manzi – P3: “Het was een erg lastige vrijdag want de omstandigheden waren zeker niet best. In de ochtend was ik vrij snel in natte omstandigheden en het gevoel was goed, dus daar was ik best blij mee. ‘s Middags begonnen we de Superpole-sessie onder droge omstandigheden maar na vier ronden begon het te regenen. Daarom ben ik best blij dat ik op de eerste rij sta, al ben ik niet helemaal tevreden dat het maar een derde plaats is. Laten we afwachten hoe de weersomstandigheden morgen zijn, we zullen ons uiterste best doen om weer een goede race neer te zetten.”

Glenn van Straalen – P5: “In de vrije training in de ochtend stonden we er niet goed bij omdat we het grootste gedeelte van de sessie hadden gemist wegens een crash. De baanomstandigheden werden gedurende de sessie steeds beter waardoor het tempo omhoogging. De kwalificatie in de middag begon onder droge omstandigheden en de snelheid was er wel, waarna het na zo’n tien minuten begon te regenen. We hebben daardoor niet zoveel ronden kunnen rijden maar wel een mooie startpositie kunnen behalen waar ik erg blij mee ben. Ik denk dat we morgen goed mee kunnen komen.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Het was een goede eerste dag in Estoril voor Pata Yamaha Ten Kate Racing. Beide coureurs staan heel goed gekwalificeerd en dat is in de World Supersport klasse natuurlijk heel belangrijk. Stefano en Glenn zijn klaar om te racen in zowel natte als droge omstandigheden dus we moeten even afwachten wat het gaat worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS