Formule 1 • MOTO GP

Ten Kate Racing weer op podium met Stefano Manzi, Top 10 voor Glenn van Straalen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 30 september 2024 19:30

Stefano Manzi is zondagmiddag wederom als tweede geëindigd in de tweede World Supersport race op Motorland Aragón. De Italiaan, uitkomend voor topteam Pata Yamaha Ten Kate Racing, maakte optimaal gebruik van zijn pole position en reed het eerste gedeelte van de race aan de leiding waarna hij uiteindelijk zijn tiende P2 en vijftiende podiumfinish van het seizoen behaalde. Glenn van Straalen kon in het begin met de kopgroep mee en kwam uiteindelijk als negende over de finish.

Stefano Manzi – Pata Yamaha Ten Kate Racing

Nadat hij in Race 1 vanaf de achtste plaats op de grid uiteindelijk als tweede wist te finishen was de uitgangspositie voor Stefano Manzi in Race 2 beter met pole position. Met een hele goede start nam hij meteen de leiding over en deze gaf hij de eerste vijf ronden niet uit handen. Vervolgens werd hij flink onder druk gezet door de coureurs op de Next Generation machines waardoor het hard werken was om bij te blijven.

Na een mooi gevecht met Jorge Navarro kwam Manzi uiteindelijk opnieuw als tweede over de streep: de tiende keer in twintig races en in totaal zijn vijftiende podiumfinish van het seizoen. Met 324 punten staat Manzi derde in het kampioenschap waarbij zijn achterstand op de leider 46 punten bedraagt en zijn achterstand op de tweede plaats slechts vijf punten.

Glenn van Straalen reed een goede openingsfase en had de aansluiting met de kopgroep. Naarmate de race vorderde moest hij deze groep laten gaan waarna de Nederlander uiteindelijk als tiende over de finish kwam. Met 140 punten achter zijn naam staat Van Straalen achtste in het kampioenschap.

Stefano Manzi – P2: “Het was weer een goede race. Ik startte vanaf pole position, wat een stuk beter was, en ik had echt een goede start. Ik probeerde te ontsnappen en ik was behoorlijk snel in de eerste drie sectoren, maar niet snel genoeg in de laatste sector. Daarom was het onmogelijk om te ontsnappen. Ik maakte maar één fout tijdens de race en dat was met de shifter terwijl Yari voor me reed, dus dat kostte me de kans om terug te vechten. Ik kon niet bij hem blijven maar daarna had ik nog wel een mooi gevecht met Jorge. Voor het kampioenschap is dit niet het beste resultaat maar uiteindelijk was het een goede race. Uiteindelijk hebben we een goed weekend gehad maar de enige sessie die niet zo goed was, was de Superpole. Dit is niet een van mijn favoriete circuits dus twee keer als tweede finishen is heel mooi. We zijn nog niet uit de titelstrijd, dus we blijven het proberen tot het einde.”

Glenn van Straalen – Pata Yamaha Ten Kate Racing

Glenn van Straalen – P10: “De openingsfase van de race was best goed maar daarna kon ik de strijd in de groep niet meer aangaan. Door een paar gevechten verloor ik de aansluiting en daarna reed ik alleen op de tiende plaats. Het gevoel met de motor was wel beter dan gisteren en ik ben vooral blij dat we dit weekend echt onze snelheid hebben laten zien. Ik denk dat Estoril een beter circuit voor ons, daar gaan we het opnieuw proberen.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Beide rijders hebben een heel sterk weekend gehad hier in Aragón. Het is voor ons het moeilijkste circuit van het jaar vanwege het lange rechte stuk en de Next Generation motoren. Ze hebben allebei hun huid heel duur verkocht en het maximale weten te presteren. Stefano is twee keer op het podium geëindigd, is ingelopen op de leider in het kampioenschap en staat heel dicht bij de tweede plaats dus dan kun je niet meer dan tevreden zijn. Glenn heeft zijn beste kwalificatie in droge omstandigheden gehad en ook twee goede races gereden met twee top tien resultaten. Het hele team heeft heel goed gepresteerd en beide rijders blijven het maximale eruit halen. Ik denk dat beide coureurs en het team zeer gemotiveerd zijn om in de laatste twee wedstrijden aan te vallen wat opnieuw een dubbel zal zijn met Estoril en Jerez achter elkaar. Dat zijn twee circuits die ons goed liggen dus daar zullen we vol in de aanval gaan.”

Het raceweekend op het Circuito Estoril in Portugal vindt plaats van 11 t/m 13 oktober.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS