Formule 1 • MOTO GP

Zonta Van der Goorbergh na beste kwalificatieresultaat uit carričre: 'Blij, maar ook een beetje teleurgesteld'

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 oktober 2024 11:46

Zonta van den Goorbergh heeft zich als tweede gekwalificeerd voor de Moto2 Grand Prix op het circuit van Motegi. Het is het beste kwalificatieresultaat uit de carričre van de achttienjarige coureur. Barry Baltus, zijn teamgenoot bij het RW Idrofoglia Racing GP-team maakte eveneens een goede kwalificatie door en start morgen als zevende aan de wedstrijd.



Hoewel de motorcoureurs in eerste instantie niet direct door mochten naar Q2, waren ze van begin af aan wel goed bij de les. In de eerste sessie zetten Van der Goorbergh en Baltus respectievelijk de tweede en derde tijd neer. Aan het begin van het tweede kwalificatiedeel begon het plots te regenen, waardoor het belangrijk was om snel te reageren. Dit lukte goed en zodoende starten beide coureurs morgen vanaf een kansrijke positie.

Van den Goorbergh strandde op slechts zes duizendsten van pole position, maar is desondanks zeer content met zijn verrichtingen in de kwalificatie. “Het was een gekke dag. Gisteren zei ik dat ik hoopte dat het vandaag niet zou regenen, dus ik was niet zo blij toen ik vanochtend wakker werd. Daardoor moest ik via Q1 komen, maar gelukkig was het gevoel in Training 2 goed. Het lukte me om naar Q2 te gaan en de baan was nog steeds snel, ook al regende het al. Ik dacht dat we een 1’49 laag moesten rijden maar uiteindelijk deed ik een 1’52, waarbij ik dacht dat het niet genoeg zou zijn. Uiteindelijk ben ik een beetje teleurgesteld over de 0,006 seconde die ik tekort kom voor pole position, want ik had nooit gedacht dat de eerste ronde de snelste zou zijn. Toch ben ik erg blij met dit resultaat want het was zeker niet makkelijk, maar nu is het belangrijk om morgen een goede race te rijden”, laat hij weten in een persbericht van zijn team.

Baltus kan eveneens terugkijken op een goede strijd tegen de klok. De Belgische teamgenoot van Van den Goorbergh voert de derde startrij aan en begint de wedstrijd dus als zevende. Het is zijn beste kwalificatieresultaat sinds de seizoensopener in Qatar.

Ook Baltus liet na afloop van de kwalificatie van zich horen: “Ik ben best tevreden, het was een goede dag. Na gisteren hebben we een stap voorwaarts gemaakt en in elke sessie werd het gevoel met de motor beter. De omstandigheden in de kwalificatie waren erg lastig, maar we hebben onze ronde goed getimed. Nu is het tijd om daar weer een goede race aan te koppelen, want we werden twaalfde in Aragón en elfde vorige week. We gaan de goede kant op dus laten we kijken wat we morgen in de race kunnen doen, hopelijk zijn de weersomstandigheden stabiel. Ik wil het team bedanken voor hun werk en laten we morgen alles geven”, besluit Baltus.

De race op het circuit van Motegi gaat van start om 05:15 uur Nederlandse tijd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS