Formule 1

Amerikaanse rechter stelt Steiner in het gelijk in rechtszaak tegen HAAS

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 september 2024 20:03

Günther Steiner heeft de rechtszaak tegen het Formule 1-team van HAAS gewonnen. De Amerikaanse renstal spande een zaak aan tegen haar voormalig teambaas wegens het schenden van copyright in een nieuw boek van de excentrieke Italiaan. Een Amerikaanse rechter wuift deze claim echter weg en stelt Steiner in het gelijk.



Steiner maakte jarenlang naam als Haas-teambaas, maar vorig jaar beëindigde de partijen hun samenwerking. Haas was niet blij met het boek dat Steiner uitbracht over zijn periode bij het team ‘Survive to Drive’. Het moederbedrijf achter de equipe sleepte de 59-jarige Italiaan voor de rechter omdat zij van mening waren dat Steiner Haas-handelsmerken en het handelsimago misbruikte voor eigen gewin.

De Amerikaanse rechter gaat echter niet mee in de redenering van HAAS en stelt Steiner in het gelijk. Volgens de rechter waren de foto’s in het boek gebruikelijk voor sportbiografieën en stonden er geen onterechte, belastende verklaringen in de publicatie.

Steiner krijgt echter niet helemaal zijn zin, hij moet namelijk wel zelf de juridische kosten ophoesten. De F1-coryfee eiste dat HAAS deze voor hun rekening moest nemen, maar daar was de rechter het niet mee eens.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS