Formule 1

George Russell naar Red Bull? Dr. Helmut Marko spreekt zich uit

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 september 2024 19:00

George Russell rijdt volgend jaar namens het team van Mercedes. De Britse coureur wordt in 2025 vergezeld door supertalent Kimi Antonelli. Maar of Russell in de daaropvolgende jaren ook nog uitkomt voor de Zilverpijlen, is zeer de vraag. Zijn contract loopt namelijk af in 2025. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, vertelde onlangs Russell te willen overwegen in de toekomst. Dr. Helmut Marko denkt daar echter het zijne van.



Max Verstappen heeft nog een contract dat loopt tot 2028, en ook zijn teamgenoot Sergio Perez ligt voor de komende jaren nog vast. Toch kijken ze bij het Oostenrijkse team graag verder vooruit. De energiedrankfabrikant kon de voorbije jaren teren op een uitstekende jeugdopleiding, maar heden ten dage kloppen er weinig toptalenten op de deur die klaar lijken voor Formule 1. Zodoende is het niet ondenkbaar dat Red Bull eens buiten de deur kijkt.

Toch wil de teamadviseur daar vooralsnog weinig van weten. Hij benadrukt bovendien dat VCARB, het satellietteam van Red Bull Racing, ook over goede coureurs beschikt. “Ik denk dat we ons voorlopig gaan richten op de junioren. Yuki Tsunoda kan ook nog steeds worden omschreven als een junior”, vertelt Marko in gesprek met het Duitse Motorsport-Total.

Hoewel Marko erkent dat Russell mogelijk ook een interessante optie kan zijn voor het team, concludeert hij dat Russell en Red Bull mogelijk geen goede match is. Russell is even snel, zo niet sneller, dan (teamgenoot) Lewis Hamilton in de kwalificaties. Maar Russell is echt iemand die gemaakt is voor Mercedes."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS