Formule 1

Brundle ziet Max Verstappen 'fout' in botsing met Lando Norris

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juli 2024 18:46

Alex Brundle vindt dat Max Verstappen een 'fout' maakte door Lando Norris aan de buitenkant niet te zien, voordat het tweetal elkaar zondag tijdens de Grand Prix van Oostenrijk raakte. Brundle gaat in zijn analyse op F1 TV na de GP op de Red Bull Ring dieper in op de clash tussen de twee kemphanen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


"Het was een moment met kleine marges en grote gevolgen", legde Brundle uit in zijn analyse na de race op F1 TV. "Je gaat de remzone in, het 150-meterbord, Lando Norris direct achter Max Verstappen. Er is een punt dat elke coureur kent op weg naar zo'n haarspeldbocht waar je niet meer moet denken aan de coureur achter je, maar aan waar je gaat remmen voor de haarspeldbocht."

"Lando Norris zet dan in aan de buitenkant rond het bord van 100 meter en Max Verstappen drijft over de weg in op Lando Norris. Het is zo makkelijk om te beargumenteren dat dit een straf is voor Max Verstappen, die een straf van tien seconden krijgt door het gevolg van deze beweging en het resultaat van deze beweging op de baan, niet door het rijgedrag."

"Dit is waarschijnlijk een fout van Max Verstappen. De reden waarom het een fout is, is dat je kunt zien dat hij op dit punt voor de bocht duidelijk niet in zijn linkerspiegel naar de overkant kijkt naar Lando Norris."

"Hij kijkt de bocht in waar hij die Red Bull op richt, richting de apex, en ik ben ervan overtuigd dat Max Verstappen niet weet dat Lando hier aan de buitenkant van hem zit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS