Formule 1

Formule 1: Oscar Piastri negeerde engineer op weg naar zege in Bakoe

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2024 19:00

Oscar Piastri behaalde een overwinning voor McLaren in de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar moest daarvoor zijn race-engineer trotseren.

Oscar Piastri McLaren F1


Piastri vertelde aan de media dat zijn engineer hem had gezegd Charles Leclerc niet in te halen. Toch maakte de Australiër een ronde later de winnende inhaalactie.

"Ik denk dat dit waarschijnlijk mijn beste overwinning in mijn carrière is”, zei Piastri. "Het opvangen van die druk zo lang in die race was ongelooflijk moeilijk."

De McLaren-coureur legde uit waarom hij het advies van zijn engineer negeerde: "Ik zag een kans na de pitstop en wist dat ik die moest grijpen. Ik wist dat aan de leiding komen één ding was, maar daarna moest ik er hard voor werken om daar te blijven."

"Ik voelde me een beetje schuldig tegenover mijn race-engineer. Ik probeerde in de eerste stint hetzelfde te doen en versleet mijn banden compleet, dus mijn engineer zei via de radio om dat niet nog eens te doen. En ik negeerde hem volledig de volgende ronde en dook naar binnen."

Piastri prees ook zijn tegenstander Leclerc: "Complimenten aan Charles. Hij was ongelooflijk fair. Ik denk dat hij misschien dacht dat ik de uitloopstrook in zou zeilen, maar ik was aangenaam verrast dat ik de bocht daadwerkelijk haalde."

"Het was een move met hoog risico en veel toewijding - maar dat is wat ik nodig had om de race te proberen winnen. Ik was niet echt van plan om als tweede te eindigen, dus ik moest het proberen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS