Formule 1

Papaya-regels in de Formule 1: Piastri's zege bemoeilijkt McLarens 'papaya-rules'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 september 2024 09:47

Oscar Piastri won verrassend de Grand Prix van Azerbeidzjan voor McLaren, kort nadat het F1-team had aangekondigd dat de 'papaya-regels' voortaan Lando Norris zouden bevoordelen.

Oscar Piastri McLaren F1


De kwalificatie compliceerde McLarens plannen al, met Norris op P17 en Piastri op de eerste rij. Tijdens de race vroeg McLaren Norris zelfs om Sergio Pérez op te houden om Piastri's leidende positie te beschermen.

Dit toont de besluiteloosheid binnen McLaren aan. Eerder dit seizoen, in Hongarije, leidde een vergelijkbare situatie al tot spanningen tussen de coureurs.

McLaren CEO Zak Brown en teambaas Andrea Stella hielden lang vol geen favoriet te willen kiezen. Maar naarmate McLaren succesvoller werd, werd de noodzaak voor duidelijke teamorders groter.

Na de race zei Norris: "Ik deed vandaag mijn deel als teamspeler. Om als eerste en vierde te eindigen is niet wat we verwachtten, maar het zette ons bovenaan bij de constructeurs."

Met nog zeven races te gaan heeft Norris kansen om zijn positie als kopman te herstellen en misschien zelfs Max Verstappen in te halen. Maar als McLaren dat wil laten gebeuren, wordt het hoog tijd om duidelijker te zijn in hun aanpak.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS