Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Podium Maxime Oosten in ADAC GT Masters-kampioenschap tijdens ‘Road to DTM’

Uitgegeven door Peter Vader • 16 juli 2024 20:45

Een moment van glorie op de Nürburgring: Mercedes-AMG-coureurs David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team maakten indruk op weg naar hun tweede overwinning van het seizoen in de 250e race in de ADAC GT Masters. Maar voor de Nederlanders was belangrijker het succes van Maxime Oosten. Hij reed de Ekris-BMW M4 GT3 van FK Performance samen met Leon Köhler naar de derde plaats en daarmee completeerden ze het podium.

ADAC GT Masters ‘Road to DTM’ Nürburgring Maxime Oosten P3 en podium met BMW M4 GT3 Foto 1
Maxime Oosten behaalde P3 en dus een podiumplaats met de Ekris-BMW M4 GT3 tijdens de 'Road to DTM' op de Nürburgring

Nadat David Schumacher (zoon van Ex F1-coureur Ralf Schumacher) en Salman Owega de race op zaterdag al hadden gewonnen, behaalden de twee jongeren een ook een overwinning in de sprint van 40 minuten op zondag. “Het is altijd bijzonder om een mijlpaalrace te winnen en de geschiedenisboeken in te gaan. Het was echter niet gemakkelijk, omdat we de hele race onder grote druk stonden van onze rivalen. Het extra gewicht hielp ons aanvankelijk om de banden op een goede temperatuur te krijgen. De grip verslechterde aanzienlijk in de laatste tien ronden, maar Salman (Owega, red.) deed het goed”, aldus David Schumacher, die de trofee voor de beste starter van dit weekend in de “Road to DTM”-competitie in ontvangst nam. De tweede plaats ging naar Finn Wiebelhaus en Jannes Fittje in de tweede Mercedes-AMG GT3 van Haupt Racing Team. De BMW M4 GT3 van Maxime Oosten en Leon Köhler completeerde het podium.

ADAC GT Masters ‘Road to DTM’ NürburgringnullRacewinnaars op zondag: David Schumacher en Salman Owega

De Eifel was op zijn best voor de start van de grote race. Toen het ADAC GT Masters-veld voor de 250e keer van start ging, gebeurde dat onder stralende zon en temperaturen rond de 21 graden Celsius. Polesitter Schumacher pakte onmiddellijk een kleine voorsprong op het achtervolgende peloton. Hij kwam echter voortdurend onder druk te staan van mede-Mercedes-AMG-coureur Fittje. Tijdens de pitstop nam Alexander Fach van Fach Auto Tech de leiding in een Porsche 911 GT3 R, aangezien de Zwitser als laatste de pits binnenkwam voor de coureurswissel. Als ProAm-team profiteerde het Zwitserse team van de kortste stilstand tijd, waardoor Alexander Schwarzer aan de kop van het veld weer aan de race kon deelnemen. Owega en Wiebelhaus stonden echter al klaar om toe te slaan. “Toen ik de Fach-auto voor me zag, wist ik meteen dat ik hem zo snel mogelijk voorbij moest zien te komen. Mijn banden gingen steeds achteruit en de druk van Finn werd steeds groter. Uiteindelijk verliep alles volgens plan en was de overwinning de verdiende beloning”, aldus de 19-jarige Owega, terwijl hij de slotfase beschreef.

Leon Köhler en Maxime Oosten lieten een indrukwekkend racetempo zien en vochten zich een weg door het competitieve veld naar de derde plaats. Ze leverden daarmee een verbluffende prestatie, omdat ze vanaf de tiende plaats op de grid vertrokken. “Helaas hadden we het hele weekend moeite met de afstelling van de auto. We wilden het maximale uit de race van vandaag halen en dat hebben we zeker gedaan met deze derde plaats”, aldus een opgetogen Leon Köhler na afloop.

ADAC GT Masters ‘Road to DTM’ NürburgringnullMaxime Oosten onderweg met de Ekris-BMW M4 GT3 tijdens de 'Road to DTM' op de Nürburgring

In het kampioenschap blijven Kalender en Seppänen bovenaan de ranglijst staan met 117 punten. Maxime Oosten en Leon Köhler staan tweede met 109 punten. Seppänen leidt ook de competitie ‘Road to DTM’ met 136 punten. De ADAC GT Masters komt van 30 augustus tot 1 september weer in actie in de spectaculaire “Ardennes Rollercoaster” op het Circuit van Spa-Francorchamps. Het iconische 7.004 kilometer lange circuit in België is een van de populairste racecircuits van Europa, met gerenommeerde en uitdagende passages als La Source, Raidillon en Les Combes. Dit jaar keert de ADAC GT Masters voor de derde keer terug naar het huidige Formule 1-circuit. Na de succesvolle sprint- en endurance-première op de Nürburgring kunnen fans ook uitkijken naar dit opwindende nieuwe format, wanneer de serie aan zijn tweede evenement buiten Duitsland deelneemt. En voor de Nederlandse fans is Spa-Francorchamps gemakkelijk te bereiken, Vanaf Utrecht is het 251 kilometer met een rijtijd van 2 uur en 57 minuten, via de A2 en deE313. Gaat Maxime Oosten zijn tweede plaats in de stand om het kampioenschap in Spa omruilen voor een eerste plaats?

ADAC GT Masters ‘Road to DTM’ Nürburgring Mercedes GT3 Haupt Racing Team winnaar
De Mercedes van het Haupt Racing Team won overtuigend de 250e race van de ADAC GT Masters op de Nürburgring

ADAC GT Masters ‘Road to DTM’ Nürburgring Startveld duikt de eerste bocht in

ADAC GT Masters ‘Road to DTM’ Nürburgring 250e race ADAC GT Masters 2024

ADAC GT Masters ‘Road to DTM’ Nürburgring derde plaats voor Maxime Oosten
Weliswaar met een miniem verschil de derde plaats voor Maxime Oosten

ADAC GT Masters ‘Road to DTM’ Nürburgring veel publiek in de paddockVeel publiek in de paddock

ADAC GT Masters ‘Road to DTM’ Nürburgring Ekris-BMW M4 GT3 Maxime Oosten achterzijdeZo zagen de meeste coureurs de Ekris-BMW M4 GT3 met Maxime Oosten aan het stuur

ADAC GT Masters ‘Road to DTM’ Nürburgring Bye, bye Nürburgring!
Bye, bye Nürburgring!

Bron foto's: www.adac-motorsport.de





ADAC GT Masters logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS