Karting • CIK-FIA

Sodikart triomfeert in KZ in Spanje

Uitgegeven door HJ van Keulen • 13 juli 2024 21:22

De eerste FIA Karting-meeting in de KZ-categorieën begon met een waar oordeel over het Sodi-chassis, dat de leiding nam in de drie Europese kampioenschappen KZ, KZ2 en KZ2-Masters. Op het MotorLand Aragón-circuit in Alcañiz domineerde Senna Van Walstijn met het officiële team de KZ-finale. Mattéo Spirgel van het CPB Sport team pakte de 2e plaats op het podium in KZ2 nadat hij de ranglijst had aangevoerd aan het einde van de heats en Super Heats, terwijl Anthony Abbasse de baas was in KZ2 Masters met Renda Motorsport. Sodikart voerde ook de teamkampioenschappen in KZ en KZ2-Masters aan, net als CPB Sport in KZ2.

Sodi triomfeert in KZ in Spanje

Senna Van Walstijn winnaar en leider in KZ
De toon werd gezet in de getimede training, met Giuseppe Palomba die de tweede tijd neerzette, net voor Senna Van Walstijn. De Nederlander won eerst een heat en daarna een Super Heat en verdiende daarmee een plaats op de eerste rij van de finale. Van Walstijn reed vanaf de eerste ronde aan de leiding en controleerde het achtervolgende peloton perfect tijdens het eerste deel van de race, waarna hij zijn voorsprong onverbiddelijk vergrootte naarmate de ronden verstreken en onbedreigd won. Giuseppe Palomba en Emilien Denner brachten het aantal Sodi-TM Kart-coureurs in de top acht op drie. Senna Van Walstijn gaat aan de leiding voor de finale van het Europees kampioenschap eind augustus in Val Vibrata in Italië.

1e plaats in Europees kampioenschap KZ2 voor Matteo Spirgel
Als partner van de Sodikart-fabriek op het hoogste internationale niveau heeft het CPB Sport-team een sensationeel algemeen resultaat behaald in de KZ2. Mattéo Spirgel, Nikolas Roos, Tim Locati, Arthur Poulain, Kasper Schormans en Timo Jüngling behaalden allemaal top drie resultaten tijdens de Spaanse competitie. Met zijn vier heatoverwinningen nam Mattéo Spirgel op zaterdagavond de leiding, voordat hij op zondagochtend zijn Super Heat won. Hij kwam in het nauw bij de start van de finale en lag aan het begin van de race op de 3e plaats, maar kwam terug en pakte een prachtige 2e plaats, waarmee hij het Europees kampioenschap op zijn naam schreef. Goed gedaan voor de Nederlander Schormans voor zijn top vijf-finish en voor de Brit Jüngling voor de snelste ronde van de race.

Anthony Abbasse dominant in KZ2-Masters
Anthony Abbasse, jarenlang officieel coureur voor het Sodi Racing Team, ging een nieuwe uitdaging aan door met Renda Motorsport deel te nemen aan het FIA Karting Europees Kampioenschap in KZ2-Masters. Hij pakte de poleposition en won twee heats, de Super Heat en de finale, waarmee hij de perfecte efficiëntie van het Sodi-chassis bevestigde, zowel op een droog circuit als in de regen op zaterdag.

"We winnen in KZ en KZ2-Master, we waren er heel dichtbij om hetzelfde te doen in KZ2 en we leiden alle kampioenschappen, rijders en teams," zei Florent Bizalion, KZ Team Manager, opgetogen. "Ik wil de coureurs, de motorfabrikanten en al onze technici feliciteren met deze fantastische algemene prestatie, die de kwaliteit van het uitgevoerde werk en de extreme competitiviteit van het materiaal bevestigt. We waren in staat om ons perfect aan te passen aan de nieuwe Dunlop-banden en het moeilijke circuit van Alcañiz. Het is ook het resultaat van de ontwikkeling die de Franse fabriek heeft doorgemaakt om een belangrijke speler te worden in de wereld van de kartcompetitie, zoals ze dat al vele jaren is in de recreatieve sector".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS