Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Jake Dennis voltooide een perfecte zaterdag in Monza door Pre-Qualifying te winnen in de #991-BMW + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 21 september 2024 16:13

Jake Dennis was tijdens de tweede dag van ronde 8 van de Fanatec GT World Challenge Europe de snelste deelnemer in de Bronze Cup en was vanochtend de snelste in de vrije training. Hij herhaalde de truc in de middagsessie van een uur nadat Dennis een tijd van 1m45.306s neerzette. Dit was een paar tienden minder dan zijn eerdere benchmark, maar nog steeds ruim voor de concurrentie. Gilles Magnus was de op één na snelste in de #25 Saintéloc Racing Audi, 0,238s minder dan Dennis, en hij was daarmee de beste van de Gold Cup-coureurs. De volgende twee plaatsen werden ingenomen door een tweetal Bronze Cup-auto's toen Sandy Mitchell (#78 Barwell Motorsport Lamborghini) Andrea Bertolini (#52 AF Corse Ferrari) met slechts 0,019s versloeg.

Fanatec GT WorldChEU pwrd by AWS Endurance Cup Round 8 Monza #991 - Century Motorsport - Darren LEUNG - Toby SOWERY - Jake DENNIS - BMW M4 GT3

De beste Pro-coureur was de #998 ROWE Racing BMW, die als vijfde overall eindigde dankzij Max Hesse. Daarna kwam de #93 Sky Tempesta Racing Ferrari van Eddie Cheever III, gevolgd door Ivan Klymenko in de #26 Saintéloc Racing Audi. De laatste maakte een late fly om naar de top van het Silver Cup-klassement te springen, met een volledige voorsprong van maar liefst 30 posities op zijn dichtstbijzijnde klasserivaal.

Hoewel Dennis de leiding had, was dit niet helemaal een perfecte sessie voor het Paradine-team, aangezien de #991 één van de drie rode vlaggen veroorzaakte. De eerste was al na een paar minuten vereist toen Tim Creswick's #36 Walkenhorst Motorsport Aston Martin tot stilstand kwam bij de uitgang van de tweede Lesmo.

Creswick zat vast in de vuurlinie toen verschillende andere auto's de bocht om kwamen en hij had geluk dat hij niet werd geraakt, hoewel de #19 Lamborghini en de #21 Aston Martin er allebei heel dichtbij kwamen. De rode vlag werd gezwaaid, hoewel de Walkenhorst-auto al snel weer aan het rijden was en op eigen kracht terugkeerde naar de pits.

P2 voor Gilles Magnus #25 Saintéloc Racing Audi

De tweede rode vlag kwam met nog 20 minuten te gaan toen de wedstrijdleiding besloot de sessie te stoppen zodat grind van de baan kon worden verwijderd. Uiteindelijk, met nog minder dan 10 minuten te gaan, reed Darren Leung de #991 BMW het Ascari-grind in, maar hij kon zonder hulp terugkeren naar de pits.

De pre-kwalificatie markeerde de afsluiting van de sessies op zaterdag in Monza. De auto's zullen zondagmorgen om 09:00 CEST weer op de baan zijn voor de kwalificatie, gevolgd door het hoofdevenement - een drie uur durende Fanatec GT Europe Endurance Cup-race - om 15:30. Alle actie is live te bekijken op het GT World YouTube-kanaal.

Klik hier voor de uitslag van de Pre-Qualifying van de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup Ronde 8 op het circuit van Monza

Fanatec GT WorldChEU pwrd by AWS Endurance Cup Round 8 Monza P3 voor Barwell Lamborghini

Fanatec GT WorldChEU pwrd by AWS Endurance Cup Round 8 Monza publiekslieveling Valentino Rossi WRT BMW

Fanatec GT WorldChEU pwrd by AWS Endurance Cup Round 8 Monza publiekslieveling Valentino Rossi WRT BMW

Fanatec GT WorldChEU pwrd by AWS Endurance Cup Round 8 Monza Aston Martin Job van Uitert

Fanatec GT WorldChEU pwrd by AWS Endurance Cup Round 8 Monza Job van Uitert

Fanatec GT WorldChEU pwrd by AWS Endurance Cup Round 8 Monza P4 voor Andrea Bertolini #52 AF Corse Ferrari

Fanatec GT WorldChEU pwrd by AWS Endurance Cup Round 8 Monza #991 - Century Motorsport - Darren LEUNG - Toby SOWERY - Jake DENNIS - BMW M4 GT3


Fanatec GT WorldChEU pwrd by AWS Endurance Cup Round 8 Monza #991 - Century Motorsport - Darren LEUNG - Toby SOWERY - Jake DENNIS - BMW M4 GT3

Bron foto's: GT-World-Challenge-Europe/press-members-gallery



Monza_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS