Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maxime Oosten en Leon Köhler als zesde over de finish dus Seppänen / Calendar ADAC GT Masters kampioen 2024

Uitgegeven door Peter Vader • 20 oktober 2024 08:29

De titelstrijd in de ADAC GT Masters is beslist. Elias Seppänen (FIN) en Tom Calendar (D) van Landgraf Motorsport stelden op zaterdag de eindzege in het kampioenschap al vroeg veilig in de race met een derde plaats in de voorlaatste race van het seizoen op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Maxime Oosten (NL) en Leon Köhler (D) kwamen als zesde over de finish in hun door BMW-dealer Ekris gesponsorde BMW M4 GT3 van FK Performance. De twee BMW-coureurs onderstreepten nogmaals hun vechtlust en wisten tijdens de race maar liefst zes plaatsen te veroveren. Ondanks deze sterke prestatie wist het Nederlands-Duitse duo de titel echter niet meer binnen te halen.

ADAC GT Masters 2024 Hockenheim Foto 1 Maxime Oosten (NL) en Leon Köhler (D) kwamen als zesde over de finish met hunFK Performance BMW M4 GT3Maxime Oosten (NL) en Leon Köhler (D) kwamen als zesde over de finish met hun FK Performance BMW M4 GT3

“Het is gewoon geweldig dat we zaterdag het kampioenschap hebben kunnen winnen. Het is een geweldig gevoel”, aldus Calendar, die de geschiedenisboeken van de ADAC GT Masters zal ingaan als de jongste kampioen met 16 jaar, zes maanden en 23 dagen. Seppänen herhaalde zijn succes van vorig jaar in de Mercedes-AMG GT3. Dit was de eerste keer dat een coureur zijn titel in de ADAC GT Masters kon verdedigen. “Ik ben erg trots op onze prestatie. We hebben dit jaar heel hard gewerkt voor dit moment. Het kampioenschap is de beloning die we verdienen.”

ADAC GT Masters 2024 Hockenheim Foto 2 Elias Seppänen (FIN) en Tom Calendar (D) van Landgraf Motorsport stelden op zaterdag het ADAC GT Masters kampioenschap 2024 al vroeg veiligElias Seppänen (FIN) en Tom Calendar (D) van Landgraf Motorsport stelden op zaterdag hun ADAC GT Masters kampioenschap 2024 al vroeg veilig

De race werd gewonnen door David Schumacher (Salzburg) en Salman Owega (Keulen) van het Haupt Racing Team, die hun derde succes van het seizoen vierden. Lokale held Marcel Marchewicz (Schwetzingen) en Jay Mo Härtling (Sprockhövel) behaalden de tweede plaats in de Mercedes-AMG GT3 van Schnitzelalm Racing.

De laatst overgebleven punten van het seizoen 2024 worden zondag uitgereikt in de ADAC GT Masters. De jacht op pole position begint om 9.00 uur. De twaalfde en laatste kampioenschapsrace begint om 15.15 uur. Beide sessies zijn te zien met Duits en Engels commentaar in de gratis livestream youtube.com/adacmotorsports op het ADAC Motorsport YouTube-kanaal.

ADAC GT Masters 2024 Hockenheim Foto 3
ADAC GT Masters kampioen 2024 Elias Seppänen (FIN) en Tom Calendar (D) als derde over de finish met hun Mercedes-AMG GT3

Foto’s: media.adac-motorsport.de





ADAC GT Masters logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS