Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maxime Oosten en Leon Kohler gaan proberen de ADAC GT Masters-titel te winnen in Hockenheim

Uitgegeven door Peter Vader • 13 oktober 2024 12:45

Volgende week vindt van 18 tot en met 20 oktober de grote seizoensfinale van de ADAC GT Masters plaats op het circuit van Hockenheim. FK Performance Motorsport staat aan de start met twee BMW M4 GT3’s. Na een sterk seizoen met drie overwinningen staan ​​Maxime Oosten en Leon Köhler op de tweede plaats in de ranglijst.

ADAC GT Masters plaats circuit Hockenheim Foto 1 Maxime Oosten en Leon Kohler BMW

De voormalige DTM-coureur Leon Köhler en zijn Nederlandse partner Maxime Oosten wonnen elk een race in Oschersleben, Zandvoort en Spa-Francorchamps. Maar nadat het laatste raceweekend op de Red Bull Ring niet naar wens verliep vanwege een soms niet echt passende voertuigclassificatie, staan ​​de coureurs nu 29 punten achter op de kampioenschapsleiders. Met nog 56 te behalen punten wordt het een lastige opgave om weer tussen de koplopers te komen in de titelstrijd, maar de ploeg uit Bremen is volop gemotiveerd om de titelstrijd in Hockenheim weer om te draaien.

ADAC GT Masters plaats circuit Hockenheim Foto 2 Maxime Oosten en Leon Kohler portretten

De twee teameigenaren Fabian Finck en Martin Kaemena leggen vóór de seizoensfinale nabij Mannheim een ​​oorlogsverklaring af: “Na een ongunstig weekend op de Red Bull Ring reizen we met een kleine achterstand in de titelstrijd naar Hockenheim. Maar iedereen die ons kent, weet dat we nooit opgeven! In de titelstrijd zullen we hard vechten tot de laatste bocht van de tweede race en proberen het kampioenschap te winnen!”

De twee ADAC GT4 Duitsland-races in Hockenheim vinden plaats op zaterdag om 11:35 uur en op zondag om 16:40 uur en worden tevens live uitgezonden op Sport1 en in de livestream op YouTube.

ADAC GT Masters plaats circuit Hockenheim Foto 3 Maxime Oosten en Leon Kohler BMW

Foto’s: Axel Weichert |[email protected] |GT-Place UG Jonas Plümer



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS