Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maxime Oosten en Leon Kohler sluiten het ADAC GT Masters-seizoen 2024 af als vice-kampioen

Uitgegeven door Peter Vader • 22 oktober 2024 15:45

De seizoensfinale van de ADAC GT Masters vond afgelopen weekend plaats op de Hockenheimring voor 95.000 enthousiaste fans. Maxime Oosten en Leon Köhler reisden op het traditionele parcours met hun BMW M4 GT3 naar de seizoensfinale, met kans op de titel in de traditionele GT3-serie.

ADAC GT Masters Hockenheim 2024 Foto 1 Maxime Oosten en Leon Köhler BMW M4 GT3

De eerste race bleek lastig voor de titelkandidaten: zij begonnen pas vanaf de elfde plaats op de grid aan de eerste race. Oosten en voormalig DTM-coureur Köhler konden voor enkele posities strijden, maar de zesde plaats was niet genoeg om de titelbeslissing tot de laatste ronde open te houden.

Na intensief afstelwerk verliep de race van zondag veel beter voor het Noord-Duitse FK Performance Motorsport BMW-team, dat in 2025 zijn tweede seizoen in de ADAC GT Masters zal rijden. Köhler startte vanaf de vijfde plaats op de grid en vanaf het begin van de race was de BMW met startnummer #54 verwikkeld in spannende duels om de topposities. Uiteindelijk passeerde Maxime Oosten na een uur racen op de tweede plaats de geblokte vlag - een verzoenend einde van het seizoen 2024 in de ADAC GT Masters.

ADAC GT Masters Hockenheim 2024 Foto 2 Maxime Oosten en Leon Köhler portret

Na twaalf spannende races behaalden Maxime Oosten en Leon Köhler de tweede plaats in het kampioenschap in de ADAC GT Masters, die door de ADAC was opgezet als juniorserie voor de DTM voor het seizoen 2024. En de twee coureurs bezetten bovendien de tweede plaats in het Silver Cup-klassement – een positie die FK Performance Motorsport ook in het ploegenklassement inneemt. In de subklasse ‘Road to DTM’ eindigden Oosten en Köhler als derde en vierde in het kampioenschap. Bij FK Performance Motorsport zijn de voorbereidingen voor het seizoen 2025 inmiddels in volle gang. Zien we Maxime Oosten en Leon Köhler volgend jaar weer terug in de ADAC GT Masters-serie om alsnog kampioen te worden?

ADAC GT Masters Hockenheim 2024 Foto 3 Maxime Oosten en Leon Köhler BMW M4 GT3

Foto’s: Axel Weichert/ FK Performance GbR/ GT-Place UG





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS