Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Mex Jansen wint GT World Challenge Bronze Test op Monza met de Walkenhorst-Aston Martin + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 21 september 2024 05:30

De Nederlander Mex Jansen verbaasde vriend en vijand door resoluut de leiding te nemen in de tijdenlijst van de Bronze Test op vrijdagavond in Monza. In de Temple of Speed realiseerde hij een rondetijd van 1m46.661s aan boord van de #36 Walkenhorst Motorsport Aston Martin. De sessie van een uur luidde het voorlaatste Endurance Cup-weekend van het seizoen in, zonder onderbrekingen vanwege calamiteiten, terwijl de zon onderging boven het historische Italiaanse autodrome.

GT World Challenge Bronze Test op Monza Foto 1 Mex Jansen Aston Martin

Jansen zette zijn tijd na ongeveer 20 minuten na aanvang van de testsessie, waarmee hij James Baldwin (#158 Garage 59 McLaren) voorbijstreefde en bleef aan kop tot de zwart-wit geblokte vlag wapperde. Jansen en Baldwin zijn allebei Silver-gekwalificeerde coureurs die nog niet eerder op Monza hebben gereden en daarom mochten deelnemen aan de Bronze Test.

Louis Machiels passeerde Baldwin vervolgens en rukte op naar P2. Hij was daarmee de snelste Bronze-coureur aan boord van de #52 AF Corse Ferrari. De #91 Herberth Porsche werd derde met Ralf Bohn achter het stuur, gevolgd door Dustin Blattner (#97 Rutronik Racing Porsche), Ahmad Al Harthy (#30 Team WRT BMW) en Baldwin in de #158 McLaren.

GT World Challenge Bronze Test op Monza Foto 2 pitstraat

In totaal deden 21 auto's mee aan de Bronze Test. De meesten konden een aanzienlijk aantal ronden afleggen, hoewel de #15 BMW Italia Ceccato Racing-inschrijving in de eerste helft van de sessie zich moest beperken tot een verblijf in de pits vanwege een technisch probleem. De auto kon later wel rijden en legde uiteindelijk twaalf ronden af.

Het GT World Challenge-evenement van dit weekend heeft ook een interessant randprogramma met de McLaren Trophy Europe, de Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli en de GT4 European Series Powered by RAFA Racing Club, die elk een paar races organiseren op het 5,8 km lange circuit van Monza. Zaterdag zal het volledige Fanatec GT Europe-veld om 09:00 CEST op de baan verschijnen voor de vrije training, terwijl de pre-kwalificatie om 14:10 plaatsvindt. Alle actie wordt live gestreamd op het GT World YouTube-kanaal.

Klik hier voor de uitslag van de Bronze Test van de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup Ronde 8 op het circuit van Monza

TIJDSCHEMA

Zaterdag 21 september
Vrije training – 09:00–11:00
Pre-kwalificatie – 14:10–15:10

Zondag 22 september
Kwalificatie – 09:00–10:00
Race – 15:30–18:30

Randprogramma:
• McLaren Trophy Europe (2x 45 minuten races)
• Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli (2x 50 minuten races)
• GT4 European Series Powered by RAFA Racing (2x 1 uur + 1 minuut races)

GT World Challenge Bronze Test op Monza Foto 3 Michael Verhagen Lionspeed PorscheOok Michael Verhagen is weer aanwezig met de Porsche 911 GT3 R (992) van Lionspeed GP, hij eindigde op P11



Monza_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS