Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Freddie Slater is er bijna, maar Hiyu Yamakoshi houdt de titelstrijd in Italiaans F4 levend met een spectaculaire inhaalactie in race 1

Uitgegeven door HJ van Keulen • 29 september 2024 07:30

In Barcelona, tijdens de eerste van de 3 races in de voorlaatste ronde van het Italiaanse F.4-kampioenschap, behaalde Freddie Slater van Prema Racing zijn twaalfde overwinning van het seizoen en kwam daarmee op een haar na dicht bij het veiligstellen van de titel. Omdat US Racing's Akshay Bohra bij de start op pole bleef steken, was Hiyu Yamakoshi van Van Amersfoort Racing de enige coureur die de strijd tot zondag in leven kon houden.

Hiyu Yamakoshi van Van Amersfoort Racing eindigde als derde

De Japanse coureur eindigde als derde achter Jack Beeton, gestart vanaf de zesde plaats, dankzij een fantastische herstart na de safety car. Als hij zelfs als vierde was geëindigd, was de stand in het kampioenschap in het voordeel van de Engelsman geweest. De situatie ziet er nu meer dan veelbelovend uit voor Freddie Slater, met 2 polepositions die op hem wachten in de races van morgen en slechts 3 punten die hem scheiden van een mathematische bevestiging van de titel in het kampioenschap. Lees HIER het hele verslag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS