Formule 1

Barcelona aast op verlenging van F1-contract: "Zijn spectaculaire werkzaamheden aan de gang"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 april 2024 08:00

Het nieuwe stratencircuit in Madrid maakt vanaf 2026 zijn debuut op de Formule 1-kalender. Het heeft er dus alle schijn van dat het circuit van Barcelona ruimte moet maken voor de nieuwe stratenbaan, maar de hoge heren bij het circuit zijn ze ervan overtuigd dat ze voor langere tijd een plekje op de kalender kunnen vasthouden.

F1 madrid barcelona Formule 1

De FOM heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met een nieuw circuit door de straten van de Spaanse hoofdstad Madrid. Het is nog niet precies duidelijk wat de nieuwe race inhoudt voor het circuit van Barcelona, maar er bestaat een grote kans dat ze geen plekje meer krijgen op de kalender.

Roger Torrent, één van de hoge heren van het circuit, denkt overigens wel dat de twee races naast elkaar kunnen bestaan en aast op een nieuw contract. In gesprek met het Spaanse TV3 vertelt hij: "Op het circuit zijn spectaculaire werkzaamheden aan de gang. Het is een belangrijke investering om het circuit aan te passen aan de 21ste eeuw en we willen het omtoveren in het beste permanente circuit ter wereld. Toen we een nieuw contract van vijf jaar tekende, konden we een strategisch plan opstellen om renovaties uit te voeren. We hebben nog drie van die vijf races te gaan en we weten zeker dat we in juni de beste race uit de geschiedenis van het circuit gaan organiseren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS