Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

CUPRA en FC Barcelona bekrachtigen samenwerking

Uitgegeven door HJ van Keulen • 1 augustus 2024 20:10

CUPRA en FC Barcelona bouwen verder aan hun global partnership. Wayne Griffiths, CEO van CUPRA, en Joan Laporta, President van FC Barcelona bezochten samen de nieuwe commerciële kantoren van FC Barcelona en de bouwplaats van het vernieuwde Spotify Camp Nou. Hier bevestigden zij de intentie om sport en automotive ook in de toekomst te blijven verbinden.

CUPRA en FC Barcelona bekrachtigen samenwerking

Wayne Griffiths overhandigde een van de eerste exemplaren van de nieuwe CUPRA Tavascan aan Joan Laporta, President van FC Barcelona. CUPRA’s eerste 100% elektrische SUV-coupé is Laporta’s nieuwe auto-van-de-zaak, waarmee hij het engagement van de club op het gebied van elektrische mobiliteit symboliseert.

“Met ons partnership willen we fans van beide merken vanuit Barcelona inspireren met onze gedeelde visie op de toekomst”, zegt Wayne Griffiths, CEO van CUPRA.

Laadstations
Na de overhandiging van de CUPRA Tavascan maakte Joan Laporta en Wayne Griffiths een rondgang op de bouwplaats van Spotify Camp Nou, het toekomstige stadioncomplex van de club. CUPRA is ook hier prominent aanwezig met merkspecifieke branding, speciale zitplaatsen en een eigen VIP-hospitality box. CUPRA speelt daarnaast een belangrijke rol in het visionaire ‘Espai Barça’-project, waarbij CUPRA onder meer laadstations bij de commerciële kantoren plaatst.

CUPRA en FC Barcelona bekrachtigen samenwerking

Mondiale impact
Het bezoek van Wayne Griffiths onderstreept het toekomstgerichte karakter van het wereldwijde partnership tussen CUPRA en FC Barcelona, dat onlangs werd verlengd tot en met medio 2029. CUPRA is de komende vijf seizoenen de officiële auto- en mobiliteitspartner en daarnaast sponsor van de voetbal-, basketbal-, zaalvoetbal-, handbal- en rolhockeyteams van de wereldberoemde club. Het partnership wordt steeds sterker, gedreven door gedeelde waarden en het engagement om een mondiale impact te maken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS