Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Cadillac op Road America: Bourdais en Van der Zande hopen op flinke punten in titelstrijd

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 2 augustus 2024 09:00

De Cadillac Racing GTP-deelnemers hopen op flinke punten in een poging om de titel te herhalen. Het IMSA SportsCar Weekend op Road America zou het perfecte moment zijn voor Renger van der Zande en Sebastien Bourdais om hun tweede overwinning van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship-seizoen te behalen in de nr. 01 Cadillac V-Series.R. Tien GTP-auto's doen mee aan het veld van 47 in vier klassen.

Sebastien Bourdais

Van der Zande en Bourdais gaan de 2 uur en 40 minuten durende race op 4 augustus in nadat ze in vier van de laatste vijf races op het podium stonden, waaronder een tweede plaats bij de meest recente race op Watkins Glen International. Ze staan ​​tweede in het Grand Touring Prototype (GTP)-klassement met nog drie races te gaan. Ze zijn in alle zes IMSA-races niet lager dan derde gekwalificeerd, inclusief de pole op Laguna Seca.

Sebastien Bourdais kijkt uit naar het weekend op Road America: “Een van de kroonjuwelen van de roadcourse circuits in Amerika. Een plek waar iedereen graag naartoe gaat. Super uitdagend, snel en een beetje van alles – langzame, snelle bochten en lange rechte stukken waar de auto's echt op top gaan. De aanleg van het wegdek vorig jaar maakte het een beetje lastig om off-line te gaan. Een jaar later lijkt het wat te zijn geëgaliseerd en zijn alle races die we tot nu toe hebben gezien minder eng geworden om off-line te gaan, dus het zou zeker wat kansen moeten bieden. We hebben de laatste tijd een paar sterke runs gehad, maar misten dat laatste kleine dingetje om races te winnen. Topsnelheid was de belangrijkste factor. We hebben het behoorlijk goed gedaan door consistent te zijn en punten te scoren en zullen consistent en gefocust moeten blijven. Over het algemeen zitten we op een goede plek en begrijpen we beter wat we van de auto nodig hebben en hoe we moeten presteren. Renger en ik hebben ons allebei echt in onze rol in de organisatie gevestigd en dat helpt de resultaten. Nu zijn er nog drie races te gaan en de grote push voor het kampioenschap, dus hopelijk is Road America een stap dichter bij dat doel.”

Peacock streamt de race live om 15:00 uur ET op zondag en de kwalificaties om 17:15 uur ET op zaterdag voor Amerikaanse kijkers. IMSA.tv en het IMSA YouTube-kanaal (youtube.com/IMSAOfficial) streamen de race en kwalificaties live voor het wereldwijde publiek. De kwalificaties op zaterdag en de race worden uitgezonden op IMSA.com, RadioLeMans.com en SiriusXM (XM 206, web/app 996).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS