Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Tijmen van der Helm pakt in slotfase nog twee plaatsen voor zijn team tijdens IMSA Sportscar Weekend: P6!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 augustus 2024 20:27

ELKHART LAKE - Tijmen van der Helm heeft een uitstekend optreden achter de rug tijdens het IMSA Sportscar Weekend. De twintigjarige autocoureur uit Den Hoorn eindigde de race met zijn team JDC-Miller MotorSports als zesde in de GTP-klasse. Hij kreeg daarmee de bevestiging dat het team een prima race pace had met de Porsche 963 hypercar.

Tijmen van der Helm Road America

“We kwam van de achtste positie en we zijn dus als zesde geëindigd. Ik ben er best tevreden mee”, zei Tijmen over de race op Road America. Want hoewel de pace in de kwalificatie volgens de snelle Zuid-Hollander ‘nog niet overtuigend’ was, bleek de Porsche een goede race pace te hebben.

Tijmen en zijn teamgenoten Richard Westbrook en Phil Hanson, met wie hij de auto gedurende het weekeinde deelde, een rommelige race voorgeschoteld. “We kregen zes of zeven keer een gele vlag tijdens de race en een aantal keer kwam de safety car de baan op.”

Dat zorgde ervoor dat JDC-Miller MotorSports in de gaten kreeg dat als alles in de Porsche goed op temperatuur was, de auto heel goed liep, maar als die na een gelevlagsituatie of safety car-periode weer moest opbouwen, de auto net wat snelheid tekortkwam op de rest.

“Ja, de herstarts na afloop van een safety car-periode konden beter”, erkende Tijmen. “Daar moeten we aan werken. En aan het begin van de race zat het niet mee. Een van mijn teamgenoten spinde en dat kostte een aantal posities.”

Tijmen van der Helm Road America

Het was Tijmen zelf die in de slotfase van de race de zesde plaats voor zijn team binnenloodste. ”In de laatste drie rondes kon ik de BMW en Cadillac nog pakken en ben ik nog naar zes gereden. Dat was best wel lekker. Al met al hadden we het prima voor elkaar. We hadden en goede pace. P6 is denk ik wel het maximale dat we hadden kunnen halen.”

Zijn volgende race in het IMSA-kampioenschap is de Michelin GT Challenge at VIR op het fameuze circuit van Indianapolis, eind deze maand. Hij had goede hoop op een mooi resultaat. Tijmen: “Vorig jaar lag het circuit me best goed. We hebben er toen ook een test gehad en toen hadden we de auto goed voor elkaar. Als we de auto ook nu goed voor elkaar kunnen krijgen, moeten er een mooi resultaat mogelijk zijn.”

Daarna komt Tijmen uit in de zesde ronde van het International GT Open-kampioenschap in een GT3-auto. Die wordt medio september gehouden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Van tevoren heeft hij er ook nog een test. “We gaan nu testen met dezelfde band als waar de rest op rijdt. Voorheen verbruikte de Porsche te veel van dat type band en zijn we op een andere soort band overgestapt. Hopelijk kunnen we met de reguliere band het nu wel voor elkaar krijgen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS