Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Zware dag voor Renger van der Zande en Sebastien Bourdais tijdens IMSA race op Road America

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 6 augustus 2024 06:00

Bij het IMSA SportsCar Weekend op Road America zijn Renger van der Zande en Sebastien Bourdais op de negende plaats gefinished in de race van 2 uur en 40 minuten. De nr. 01 Cadillac V-Series.R werd aangetikt en kwam buiten de baan, waardoor een ongeplande stop nodig was om de neusconstructie en de rechtervoorband te vervangen. Van der Zande en Bourdais, die als derde startten, eindigden als negende na een servicestop voor banden met nog 2 minuten te gaan.

Cadillac op Road America

Renger van der Zande reageert: "Ik denk dat het niet onze dag was. We zaten in een geweldige positie na de eerste stop. Het was een van die dagen in IMSA met veel gele vlag situaties en een grote loterij. Maar we hebben natuurlijk een crash gehad, waardoor de auto behoorlijk wat pijn heeft gedaan en we achteraan het veld terecht zijn gekomen. Daarna verliep het herstel vrij soepel, maar er was een band die het de laatste vijf minuten niet volhield. Ik denk dat P5 een goed herstel zou zijn van alle drama's die we onderweg hadden. Maar het is geen goede dag, en het doet ook pijn voor het kampioenschap. De Porsche breidde zijn voorsprong uit met twee van zijn auto's. Het is een van die dagen die je snel wilt vergeten. En bovendien denk ik dat we een hele snelle auto hadden. We hadden geen auto om mee te vechten, omdat we nog steeds behoorlijk worstelen met de topsnelheid, maar we hebben in ieder geval de set-up en prestaties van onze auto gemaximaliseerd, dus ik ben trots op het team."

Sebastien Bourdais legt uit: "De GT Porsche die op de outlap contact met me maakte, gaf me gewoon geen kans. Ik zat aan de binnenkant, hij wist dat ik hem op het rechte stuk voorbij zou rijden, en ik onderstuurde een klein beetje, maar hij stuurde gewoon in en draaide me om. En daarna viel ik behoorlijk terug achter (Nick) Yelloly in de Carousel, en hij viel ook heel erg terug achter de nr. 10 en kwam buiten de baan. Ik zou zelf ook een stukje van de baan gaan en hield al in en zat goed. Maar toen ik in de stofwolk belandde, wist ik niet waar ik was, en toen verloor ik 'm. En toen was ons lot op dat moment bezegeld. De achterbanden waren vierkant en de auto was erg moeilijk te besturen. En toen ging het van kwaad tot erger op dat punt. We delamineerden een band met nog drie ronden te gaan. Dus we gaan gewoon verder."

De volgende GTP-deelnemers staan ​​op het programma: de Tirerack.com Battle on the Bricks op het 2,439 mijl lange, 14 bochten tellende Indianapolis Motor Speedway-circuit dat delen van de oval omvat. Het evenement was een race van 2 uur en 40 minuten in 2023 en wordt uitgebreid naar zes uur op 22 september. NBC zal de laatste drie uur van de race uitzenden, waarbij Peacock van vlag tot vlag streaming-verslaggeving verzorgt van 11:30 uur tot 18:00 uur ET.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS