Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande op Road America met Cadillac: "Een van de klassiekers in Amerika"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 1 augustus 2024 11:38

De Cadillac Racing GTP-deelnemers hopen op flinke punten in een poging om de titel te herhalen. Het IMSA SportsCar Weekend op Road America zou het perfecte moment zijn voor Renger van der Zande en Sebastien Bourdais om hun tweede overwinning van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship-seizoen te behalen in de nr. 01 Cadillac V-Series.R. Tien GTP-auto's doen mee aan het veld van 47 in vier klassen.

Renger van der Zande

Van der Zande en Bourdais gaan de 2 uur en 40 minuten durende race op 4 augustus in nadat ze in vier van de laatste vijf races op het podium stonden, waaronder een tweede plaats bij de meest recente race op Watkins Glen International. Ze staan ​​tweede in het Grand Touring Prototype (GTP)-klassement met nog drie races te gaan. Ze zijn in alle zes IMSA-races niet lager dan derde gekwalificeerd, inclusief de pole op Laguna Seca. Van der Zande behaalde drie opeenvolgende podiumplaatsen (2020-2022) met Cadillac Racing, hoewel de overwinning in de prototypeklasse hem ontging op het uitgestrekte circuit van 4,048 mijl met 14 bochten.

Renger van der Zande, die in elk van zijn 11 IMSA-seizoenen minstens één overwinning behaalde, blikt vooruit: “Road America is een van de klassiekers, een van de speciale in Amerika. Een old-school racecircuit met hogesnelheidsbochten, lagesnelheidsbochten, en het is een van die circuits waar je veel vermogen nodig hebt om de lange rechte stukken te overwinnen. We zullen zien wat we ervan maken. Podiums zijn leuk. Overwinningen zijn wat we nodig hebben, dus daarvoor komen we naar Road America.”

Peacock streamt de race live om 15:00 uur ET op zondag en de kwalificaties om 17:15 uur ET op zaterdag voor Amerikaanse kijkers. IMSA.tv en het IMSA YouTube-kanaal (youtube.com/IMSAOfficial) streamen de race en kwalificaties live voor het wereldwijde publiek. De kwalificaties op zaterdag en de race worden uitgezonden op IMSA.com, RadioLeMans.com en SiriusXM (XM 206, web/app 996).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS