Formule 1

Charles Leclerc verbaast over snelheid Mercedes: "Zien er sterk uit, een verrassing"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 maart 2024 15:03

Mercedes noteerde tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Bahrein een sterk tempo. Charles Leclerc stond versteld van de snelheid die de Mercedes-coureurs lieten zien.

Charles Leclerc Mercedes

Leclerc heeft alle vertrouwen in zijn eigen team. Zo reed zijn Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz in de laatste vrije training naar de snelste tijd: "Ik voel me best goed met de auto", vertelt Leclerc tegen de internationale media in Bahrein. “Het is een veel betere start vergeleken met vorig jaar, toen we vorig jaar bij de eerste race aankwamen en het erg moeilijk was om precies te weten wat het juiste venster was waarin we onze auto konden optimaliseren. Nu is dat niet meer het geval.”

Lewis Hamilton en George Russell eindigde de eerste dag in Bahrein bovenaan de tijdenlijsten. Leclerc vertelt dat hij verbaast is over de snelheid van de W15: “Mercedes ziet er sterk uit, wat voorlopig een beetje een verrassing is. Maar we weten niet op welke brandstof map ze draaien, dus ik denk dat we vrijdag al onze antwoorden zullen hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS