Formule 1

Charles Leclerc wint voor de tweede keer in Monza, maar wennen doet het nooit: “Net zo speciaal”

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 september 2024 18:33

Charles Leclerc won zondag voor de tweede keer in zijn carrière de Italiaanse Grand Prix, tot grote vreugde van de duizenden tifosi die het Monza-circuit overspoelden. Na de eerste overwinning in Monza had Leclerc niet verwacht dat de tweede overwinning net zo emotioneel zou zijn, toch stapte Leclerc met kippenvel en natte ogen uit.

Charles Leclerc Monza

In de persconferentie na de race sprak Leclerc over de emotionele impact van deze overwinning en de onverwachte kracht van zijn Ferrari: "Deze overwinning voelt net zo zoet als die in 2019", begon Leclerc. "Ik dacht dat de eerste keer altijd specialer zou zijn, maar dat is niet het geval. Deze tweede overwinning voelt even speciaal."

Leclerc had niet verwacht de race op zijn naam zou schrijven: "Ik dacht dat we meer zouden worstelen, vooral vergeleken met McLaren en Mercedes, die op vrijdag erg snel leken. Maar na een paar ronden voelde ik dat de auto in een goede staat was."

Leclerc en Ferrari maakten ruimte voor de overwinning door te kiezen voor een one-stop, een goude zet: "Toen we eenmaal beide pitstops hadden gemaakt, voelde ik dat ik veel meer grip had aan de voorkant. Het was een ongelooflijk gevoel om hier te winnen, vooral na zo'n intensieve week in Monza."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS