Formule 1

Collin Veijer geeft tekst en uitleg: “Ik voel me goed na de crash, ook al was het een flinke highsider

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juni 2024 18:06

Topfavoriet Collin Veijer heeft op het TT-Circuit Assen een plek op de eerste startrij veroverd. Veijer overtrof zichzelf tijdens zijn thuis Grand Prix. Non-stop de snelste rondetijden en de eerste startrij in een spannende Moto3-kwalificatie maken de weg vrij voor een succesvolle race zondag, en dit ondanks een highsider in Q2 van de LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-coureur.

Collin Veijer

De Dutch TT is ongetwijfeld één van de absolute favorieten van de fans en daarnaast was het zaterdag ook nog eens het beste raceweer toen de Moto3 kwalificatiesessie werd geopend door de Nederlandse nationale held Collin Veijer.

De eerste daad van de lokale held in Q2 was om meteen een zeer competitieve rondetijd op de klok te zetten. Deze 1’40.055 zou hem aan het einde van de Q2-sessie de eerste startrij besparen, want Veijer liet iedereen schrikken toen hij de voorlopige pole in handen had. De Nederlander werd bruut van zijn Husqvarna gekatapulteerd bij het uitkomen van de laatste chicane van het 4,54 kilometer lange TT Circuit Assen.

Zijn crew werkte hard, maar slaagde er niet in om de motor en hun protegé op tijd weer op de baan te krijgen. Angstige minuten volgden, zijn ogen gericht op de screens, want de rijder met startnummer 95 was niet langer in staat om actief deel te nemen aan de kwalificatie.

Ondanks alles wordt Veijer gezien als de absolute topfavoriet voor de race van zondag, omdat hij al de snelste was in beide trainingen en inmiddels ook het ronderecord in handen heeft.

Zijn duizenden en duizenden fans op het circuit willen de jonge Nederlander zondag zien zegevieren in de race over 20 ronden. De 19-jarige coureur uit Staphorst voelt misschien nog niet de effecten van de zware impact, dus we kunnen alleen maar hopen dat de rijzende ster fit genoeg zal zijn voor de verwachte Moto3-strijd die zondag om 11.00 uur op het programma staat.

Collin Veijer, P3 – 1’40.055 (+0.309): “Ik voel me goed na de crash (zie VIDEO-BEELDEN High-sider), ook al was het een flinke highsider. Maar ik heb alles geprobeerd en dit is de kwalificatie, waar je nu eenmaal tot het uiterste moet gaan. Ik verbeterde een beetje en had het gevoel dat ik sneller de laatste bocht uit kon. Maar het voorwiel kwam iets los en ik had moeite om hem terug onder controle te krijgen. Over het algemeen mogen we niet klagen, want we hebben onze ronden helemaal alleen gereden, zonder iemand ervoor of erachter. Ik ben dus erg blij met hetgeen we op dit moment laten zien. Ik denk dat Alonso en ik een goed tempo hebben, maar het is altijd moeilijk te voorspellen hoe de race zal verlopen met een grote of kleine groep. Desondanks zal ik mijn best doen om het veld wat op te rekken, want ik voel me goed en ook mijn tempo is prima.”

Bekijk HIER het weerbericht van de TT van Assen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS