Formule 1

Clash tussen boezemvrienden Verstappen-Norris zou komen: "Zijn harde racers"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 juli 2024 15:00

De Grote Prijs van Oostenrijk werd gekenmerkt door het stevige gevecht tussen boezemvrienden Max Verstappen en Lando Norris. Het gevecht eindigde voor beide heren in tranen toen ze elkaar in de 64 ronde van de wedstrijd raakten. Voor vele kwam de crash niet onverwachts, ook Red Bull-teambaas Christian Horner hield al rekening met een aanvaring tussen de twee coureurs.

#MaxVerstappen #LandoNorris

Al wekenlang zaten Norris en Verstappen vaak dicht, soms te dicht, bij elkaar op de baan. De twee zijn al jaren goede vrienden van elkaar naast de baan, maar op de baan willen ze allebei winnen. In de Grand Prix van Oostenrijk, die afgelopen weekend werd verreden, viel te zien dat beide mannen elkaar geen millimeter gunden. Met nog enkele ronden te gaan kwam dit tot een kookpunt. Bij een inhaalpoging van Norris in de remzone van de derde bocht, raakten de twee elkaar. Verstappen werd als schuldige aangewezen voor het incident en kreeg een tijdstraf van tien seconden aan zijn broek. Hij eindigde nog als vijfde. Norris kon zijn weg niet meer vervolgen en viel onfortuinlijk uit.

In gesprek met De Telegraaf zet Horner zijn gevoelens uiteen: "Ik vond het een race-incident. De straf leek me nogal zwaar, maar gelukkig maakte het voor de eindstand niets meer uit. Maar ik denk dat dit er eigenlijk wel aan zat te komen de laatste weken. Het zijn twee harde racers."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS