Formule 1

Dr. Helmut Marko wijst schuldige aan in 'onnodig heftige' Verstappen vs Norris botsing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juli 2024 17:40

Dr. Helmut Marko vindt dat zowel Max Verstappen als Lando Norris een deel van de schuld dragen voor hun crash in de GP van Oostenrijk, maar dat geldt ook voor Red Bull. Een tien ronden durende felle strijd tussen Verstappen en Norris eindigde in lekke banden voor beide coureurs toen ze streden om de leiding op de Red Bull Ring.

Helmut Marko Red Bull Racing F1

"We verloren de overwinning door verschillende factoren", vertelde Marko aan ServusTV. "Allereerst het feit dat onze pitstop fout ging, waardoor Lando in DRS-bereik kwam. We hadden verwacht dat de harde banden de betere keuze zouden zijn, maar dat bleek niet het geval. De temperaturen waren lager dan verwacht."

"Dat betekende dat Lando in zijn laatste stint nieuwe banden had en wij gebruikte. Dat was ook een factor. Max blokkeerde ook nog eens na zijn pitstop in bocht 4. Dat alles bij elkaar maakte het moeilijk voor ons. Ze reden allebei onnodig fel."

"Daarbij hadden we misschien ook moeten ingrijpen, want we wisten dat er een onderzoek liep naar Lando en track limits. We wisten alleen nog niet of hij gestraft zou worden. Achteraf kun je dan zeggen: 'oké, laat hem maar gaan'. Maar laten we het positief bekijken: we hebben onze voorsprong in het rijders- en constructeurskampioenschap vergroot. Het was een geweldig gevecht totdat het op de een of andere manier eindigde in tranen. Wie remt waar, wie pakt meer track limits, in plaats van te focussen op een eerlijke finish."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS